Magistrát získal Podanou ruku

Prestižní cenu, udělovanou obecně prospěšnou společností Podaná ruka, obdržel počátkem listopadu hradecký magistrát. Společnost Podaná ruka udělením ceny každoročně oceňuje jednotlivce a instituce, kteří velmi významně přispívají nebo se podílejí na řešení tak závažného tématu, jakým je ochrana dětí před úrazy.
Předáním cen byl završen v pořadí již čtvrtý ročník projektu Dětství bez úrazů. V Hradci Králové se letos v květnu uskutečnil podruhé, třetí pokračování se chystá "Když nás společnost Podaná ruka oslovila abychom se do projektu zapojili, neváhali jsme. Toto ocenění teď získal Hradec Králové jako první město v České republice," uvedl náměstek královéhradeckého primátora Martin Soukup s tím, že snížení počtu zbytečných úrazů bude i v Hradci Králové během na dlouhou trať.
Druhý ročník projektu například letos v květnu zahájil v Šimkových sadech dětský cyklistický peloton 50 žáků základních škol pod dohledem svých pedagogů, kteří na trať vyjeli v doprovodu Městské policie a protiúrazové sanitky. Na osmi stanovištích, zaměřených na různé druhy prevence dětských úrazů (doma, venku, na kole, v dopravě, při sportu a u vody) si děti z prvního stupně základních škol pak interaktivními hrami vyzkoušely první pomoc, seznámily se s prací složek záchranného systému a odnesly si protiúrazový balíček s preventivními didaktickými pomůckami. Vyvrcholením akce byla ukázka psovodů Městské policie a Policie ČR z výcviku poslušnosti, zadržení pachatele a sebeobrany.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.11.2005 12:08
Blee (neregistrovaný)
super
Tak to zase budou mít všechny keře a stromy dementní sestřihy, tedy bez spodních větví, aby na ně nemohli děti lézt. Před barákem nám nějaký lojzové z technickejch takhle sestříhali borovice.. Chudinky, je mi jich líto :o) jako malej jsem po nich furt lez a zlomil nohu když z zahučel z větve na beton. A Ze všech cyklo stezek uděláme jednosměrky, ať ta doprava centrem na kole je co největší opruz a podobný krávoviny..

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme