Magistrát žaluje poslankyni Orgoníkovou

Město Hradec Králové dnes podalo u soudu v Hradci Králové žalobu na Hanu Orgoníkovou za neoprávněné poškozování dobré pověsti. Uvedla to tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká.
Poslankyně za ČSSD Hana Orgoníková obviňuje město jako majoritního akcionáře a jeho zástupce činné v orgánech společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové (VaK) z nezákonného jednání a nedovoleného spolčování s ostatními členy orgánů VaKu a zástupci vybraného strategického partnera.
"Hana Orgoníková se dopouští řady nepodložených spekulací a odsuzujících závěrů jen na základně svých předpokladů. Osobně není v procesu nijak zainteresovaná, není akcionářem ani členem orgánů společnosti VaK. Město požaduje, aby poslankyně nadále nepoškozovala jeho dobré jméno, veřejně se omluvila a uhradila náklady na soudní proces," řekl primátor města Hradec Králové Otakar Divíšek.
Hana Ogroníková loni v listopadu podala u Nejvyššího státního zastupitelství v Brně oznámení o tom, že v rámci procesu vyhledávání strategického partnera dochází k páchání trestných činů. V březnu tohoto roku žalovaná doplnila oznámení dalším dopisem, jehož obsah se výrazně dotýká dobrého jména města. Dopis zároveň zveřejnila na vývěsce České strany sociálně demokratické u kulturního domu Střelnice, tím se oznámení stalo veřejně přístupným.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.6.2005 23:31
Xaver (neregistrovaný)
žaloba
VaK prý prodá pouze pracovní nářadí. Nemovitý majetek, sítě, úpravny vody a zdroje vody, čističky atd. prý ne. Případný kupec musí být tedy šílený. Jak asi bude vydělávat? Paní poslankyně má zřejmě víc informací o této podivné transakci.
22.6.2005 14:35
stan (neregistrovaný)
RE: žaloba
Milý Xavere, je to přesně naopak. Šílený je prodejce. Kupec si kupuje především příjmy z vodného a stočného na příštích 30 let.VAK pronajme infrastrukturu a z nájemného ve výši o něco vyšší než odpisy bude investovat.Paní poslankyni se to nelíbí a proto bude čelit žalobě, kterou na ni podala městská rada.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme