Magistrát stále hledá investora na koupaliště

Hradecký magistrát se stále nevzdává naděje, že najde investora, který by mu pomohl s financováním výstavby koupaliště na tzv. Pivovarské flošně u Všesportovního stadionu. Uvedl to dnes náměstek primátora Josef Malíř. V současné době magistrát vyzývá případné zájemce o investorství formou inzerátu především v odborných periodikách.
Návrh rozvržení nového koupalištěNávrh rozvržení nového koupaliště
Návrh rozvržení nového koupaliště
"Inzerce bude probíhat do konce roku. Pokud se partner nenajde, bude se stavět za městské peníze," řekl Malíř s tím, že v současné době registruje magistrát několik potenciálních zájemců, konkrétní nabídka ale zatím nezazněla. Celkové náklady na plavecký areál včetně DPH se vyšplhají na téměř 250 milionů korun. Magistrát předpokládá, že koupaliště s kapacitou 4 - 5 tisíc osob denně by mělo být kombinací tří bazénů a přírodní vodní plochy. Vodní plocha bazénů by měla činit zhruba 1400 až 1600 metrů čtverečních, přírodní plocha by měla být podstatně větší. Jak Malíř dodal, konkrétní podoba budoucího areálu ale ještě neexistuje. Přípravné práce spojené s projektovou dokumentací a další administrativou by měly začít příští rok. Na tuto činnost má již magistrát vyčleněno 40 milionů korun. Vlastní stavba je naplánována na rok 2006.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme