Štítky: | Magistrát | Volby Hradec Králové |

Magistrát se už chystá na květnové volby do Evropského parlamentu

Evropský parlament | Zdroj foto: Wikipedie
Evropský parlament | Zdroj foto: Wikipedie

Za tři měsíce se uskuteční volby do Evropského parlamentu, královéhradecký magistrát se na ně už pilně připravuje.

První oficiální informace týkající se květnových voleb do Evropského parlamentu začal shromažďovat web města www.hradeckralove.org a odstartoval tím přípravy, v nichž bude magistrát hrát opět neopomenutelnou roli. Webová záložka na hlavní domovské stránce bude průběžně aktualizována tak, jak to stanoví ministerstvem vydaný úřední harmonogram.  

„Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 23. a 24. května a už teď mohou voliči, kteří vědí, že se nebudou zdržovat v této době v místě svého trvalého bydliště a budou chtít volit v rámci Evropské unie, žádat o voličské průkazy,“ informuje Ľudmila Ducháčová ze správního odboru Magistrátu města Hradec Králové.

Kromě žádostí o vydání voličského průkazu je na webu města už vyvěšen i formulář plné moci k převzetí voličského průkazu a platný termínový harmonogram.

Úředníci už nyní hledají dostatečně velký sál pro první zasedání stovky okrskových volebních komisí a složení jejich slibu. „Ve spolupráci se statistickým úřadem připravujeme proškolení všech členů komisí. Zřejmě nejdůležitějším úkolem pro pracovnice úřadu je sestavení seznamu voličů,“ dodává Ľudmila Ducháčová.

Magistrát všechny voliče rovněž žádá, aby si zkontrolovali platnost svých občanských průkazů, kterými se budou muset ve volebních místnostech prokazovat. Voliči s neplatným občanským průkazem budou moci požádat o vydání občanského průkazu ve zkrácené lhůtě, tak, aby mohli volit. V krajním případě bude rovněž možné ve volební místnosti svou totožnost prokázat platným cestovním pasem. Důležité je též označení poštovních schránek pro doručování hlasovacích lístků.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více

Křižovatka Mileta, ZUŠ Střezina a příprava dvoukolejky budou hlavními investicemi města v příštím roce

Mezi největší investice hradecké radnice v roce 2024 budou patřit modernizace křižovatky Mileta, druhá etapa rekonstrukce ZUŠ Střezina, opravy dalších městských základních škol či potřebné přípravy pro zdvojkolejnění železniční trati ve směru na Chlumec nad Cidlinou. Návrh…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme