Magistrát přivítá rok 2006 velkým ohňostrojem

Také začátek roku 2006 uvítá město Hradec Králové mohutným ohňostrojovým představením na Velkém náměstí. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, společnost Flash in Stars připravila na silvestrovskou půlnoc dvanáctiminutový výškový ohňostroj s prvky moderní techniky a hudebním doprovodem.
"Jeho těžištěm bude tradičně Bílá věž s ohňopády, velkými fontánami a bengálskými ohni. K nebi vyletí římské svíce, větší kometová kompaktní tělesa, kulové i válcové bomby," uvedl Svoboda s tím, že ohňostroj doprovodí filmová hudba Vangelise a Hanse Zimmera.
Z důvodu přípravy odpaliště pro večerní představení bude 31. prosince zhruba od 9 hodin uzavřen prostor v okolí katedrály sv. Ducha. Magistrát města věnuje na letošní oslavy dvě stě tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.12.2005 10:56
hradečák (neregistrovaný)
vítání nového roku pyrotechnikou
Tak by se taky mělo dohlídnout na to, že ohňostroj je v HK organizovaný a netrpět soukromé odpalování všemožné pyrotechniky kýmkoli a kdekoli v husté obytné zástavbě! Nebo i na tohle vyhraďte prostor s tím, že bude zajištěn pořadatel, který vždy dopředu ohlásí kdo bude pyrotechniku střílet,kterou si sám k tomu účelu přinesl, případně, bude-li chtít, zveřejní i cenu, kterou za ni vydal. Město by ušetřilo a pyroteczhnikychtiví občané by také byli nanejvýš spokojen. Staří, nemocní a děti by mohli prožít konec roku v klidu a nemuseli by se strachovat, že jim pyrotechnika rozbije okna a střechy. A městskou pokladnu by to taky skoro nic nestálo! A pro těch dvěstě tisíc by se jistě našlo i jiné využítí, než je doslova vyházet do vzduchu!
30.12.2005 14:21
LG (neregistrovaný)
RE: vítání nového roku pyrotechnikou
Já osobně si myslím, že silvestrovský ohňostroj v Hradci Králové je velice příjemným zpestřením. A také si myslím, že by mohlo být více kulturních akcí, které by doprovázely konec nového roku v Hradci Králové. Rád bych také reagoval na připomínku o pyrotechnice. Nejsem žádný znalec pyrotechniky, ale domnívám se, že většina prodávané pyrotechniky je bezpečná, pokud s ní člověk dobře manipuluje. Pokud je však kupovaná od vietnamců, nikdo si nemůže být ničím jistý.
Přeji všem ten nejlepší Nový rok v našem městě!
L.G.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme