Magistrát převzal petici proti systému parkování

Petici proti stávajícímu řešení systému parkování v Hradci Králové, kterou podepsaly tisíce lidí, předali v pondělí zástupci petičního výboru hradeckému magistrátu. Peticí se budou zabývat zastupitelé patrně na svém únorovém zasedání.

Nesouhlas s přístupem města k parkování vyjádřilo svým podpisem pod petici 8313 lidí, platných podpisů bylo 7539. Jak uvedl zástupce petičního výboru a zároveň opoziční zastupitel Lubomír Štěpán (KSČM), lidem vadí především výše stávajících poplatků za parkování a také fakt, že poplatky vybírá soukromá společnost Atol. Požadují tak mimo jiné vypovězení smlouvy Atolu či snížení ceny parkovného na republikový průměr. Magistrát však o tomto kroku zatím neuvažuje. "Je věcí politického rozhodnutí, které požadavky, případně do jaké míry, budou splněny. Vedení města zatím hájí původní text smlouvy, řekl MF Dnes tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda. Podle ekonomického náměstka Borise Hermana (ODS) není rušení smlouvy na pořadu dne. "O tom neuvažujeme. Systém upravujeme průběžně na základě připomínek lidí. V petici nevidím nic objektivního, co by vyřešilo parkovací krizi v Hradci,“ cituje Hermana Hradecký deník. Jak Herman dodal, v případě okamžitého vypovězení smlouvy by muselo město Atolu zaplatit 182 milionů korun za parkovací dům Katschnerka a investice do systému placeného stání.
Podle ředitele Atolu Dušana Čížka jsou v petici zavádějící a lživé informace. "Třeba ceny parkovného nejsou nad republikovým průměrem, kromě Velkého náměstí. Nemůžeme si sami tvořit ceny, ale schvaluje je rada města. Navíc systém má ve smlouvě jasně dané území a dál se rozšiřovat nemůže. Ale to, že do systému musíme investovat přes 300 milionů už tam není,“ uvedl Čížek pro Hradecký deník.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.1.2009 09:47
Honza (neregistrovaný)
Tak to je vysmech celemu mestu a ODS zvlaste. Jak mesto skvetalo mezi lety 90-00, tak poslednich 5 let tu nic neni. Nemyslim tim, ze se nic nedeje a mesto chatra, ale co se postavilo a udelalo pro blahbit lidi obcanu mesta? Pouze nadrazi, jinak nic a to je za poslednich 8 let vse....Atol je jeden velky vysmech. Vsude se o tom mluvi, lidi kroutej hlavama atd. ALE CO ME STVE NEJVIC!!!! :

To ze si mesto musi najmout firmu, ktera to za nej vyresi. Praha mnohokrate vetsi si necha vypracovat studii a pak vse zafinancuje a ma z toho logicky vetsi zisky. Nechapu proc mesto neudela organizacni skupinu, ktera to navrhne a dokonci. A fci Atolu, ketry "buzeruje" muze v pohodli delat nase mestka policie, ktera ma nizsi vzdelani, nez mongolsky stredoskolak.

Proste si myslim, ze lidem nevadi tak ceny jako transparentnost cele tehle akce. A jestli bude i mestke osvetleni dano firme, tak uz nevim co delat. Jedine defenestrace.....
21.1.2009 16:34
Body (neregistrovaný)
Pro Hermana: Petice není od toho, aby řešila situaci parkování ve městě (od toho jste tu vy,zvolení radní),ale formou petice vyjadřují občané svoji nespokojenost a připomínky k vašemu řešení tohoto problému.Specielně vy si úlohy těchto dvou subjektů neustále pletete.
26.1.2009 18:28
kiksko (neregistrovaný)
Nesmysl parkovného.Proč máme platit parkovné,když nám to auto nikdo nehlída!
9.2.2009 03:08
R35P3CT (neregistrovaný)
Hermane, ty zloději ulhanej. Jenom si tam pakujete kapsy. Od začátku, kdy jste nás prodali Atolu, je nad Slunce jasné, že to je podvod jak Brno. Atol a vy se jenom pakujete a my na vás musíme dřít. Kdyby TS k něčemu byly, tak bez starostí můžou celý systém parkování obsluhovat. Jen by to chtělo trochu vůle a schopné lidi. Není nikomu podivné, že firma, která staví parkovací dům, zároveň Atol vlastní. Taky jsi dostal od BAKu obálku, Hermane?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme