Magistrát podpoří nové byty dalšími 50 miliony

Dalších 50 milionů korun na podporu bytové výstavby hodlá uvolnit radnice v Hradci Králové. Desítky milionů korun by měly jít na přípravu nového sídliště v lokalitě Podzámčí. Jak píší dnešní Hradecké noviny, město chce investovat peníze do vybudování inženýrských sítí a komunikací.
"Podle původních odhadů měla infrastruktura stát přes třicet milionů korun. Při tvorbě dokumentace se však objevily náklady, se kterými jsme nepočítali," řekl deníku náměstek primátora Josef Malíř. Uvolnění sumy již odsouhlasili radní, nutné je však i schválení zastupitelstvem. Zhruba 200 bytů v Podzámčí hodlá stavět společnost Fato Invest. Ta hodlá projekt dokončit v roce 2007. Nové sítě a komunikace by tak měly být připraveny již příští rok.
V průběhu následujících dvou let by v Hradci mělo být postaveno zhruba 1500 nových bytů. Přes 400 bytových jednotek se staví Na Plachtě, přičemž první byty jsou již předávány do užívání. Další stovky bytů byly nebo v dohledné době budou předány v Třebši poblíž restaurace Duran, nové bydlení se dokončuje i v Zelené ulici.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme