Magistrát otevře dětská hřiště s brouzdališti

Město Hradec Králové zahájilo začátkem září projekt "Otevřená dětská hřiště". Nová hřiště u mateřských škol ve Švendově ulici na Slezském Předměstí a v ulici Milady Horákové na Moravském Předměstí budou o víkendech a o prázdninách v době od 10 do 18 hodin otevřena veřejnosti. Jsou určena pro děti ve věku od 3 do 6 let, tedy pro předškoláky s doprovodem.
"Chceme si tak ověřit zájem maminek s malými dětmi o tato hřiště. Ta prošla kompletní rekonstrukcí a budou mít i malá brouzdaliště vyhovující náročným hygienickým normám. Hřiště jsou pod dozorem správce a rodiče nemusí mít obavy, že jim děcko zmizí z očí. Zkušební provoz bude až do prvního říjnového víkendu a pokud se projekt osvědčí rozběhne se naplno zjara příštího roku. Celkem bychom chtěli vybudovat 10 takových hřišť po celém území města" řekl náměstek primátora Martin Soukup.
Magistrát si nedávno vysloužil ostrou kritiku ze strany občanů, když rozhodl o rušení brouzdališť ve městě. V Hradci chybí i plnohodnotný letní plavecký areál.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme