Magistrát odsoudil hradeckou Tuning party k zániku

Rozhodnutí královéhradeckých radních šokovalo milovníky upravených a vyšperkovaných aut. Letos se totiž nedočkají proslulé Tuning party na královéhradeckém letišti. Tu každoročně navštívily desítky tisíc lidí nejen z České Republiky, ale také například z Polska, Německa a dalších zemí.

Zatímco ještě nedávno zdejší letiště fungovalo jako neveřejné s omezeným letovým provozem, teď se z něho stalo veřejné vnitrostátní letiště. "Není možné tam Tuning party uspořádat, akce by omezovala provoz letiště a navíc by hrozilo velké nebezpečí, jak pro účastníky akce, tak i pro ty, co se poblíž přistávací plochy pohybují," vysvětlil tiskový mluvčí Václav Svoboda. Letový provoz je poslední dobou více frekventovaný a není možné ho přerušit. "Akce byla dost populární, ale rozhodnutí je definitivní. Nabídli jsme organizátorům okolní travnaté plochy, ale oni právě tu dráhu potřebují, což není možné," dodal Svoboda.
Pro organizátory jednoho z největších tuningových srazů nejen v ČR, je přístup magistrátu zklamáním. "Prostor, který nám být nabídnut jako alternativa, takzvaný Festival park, je jednak nedostačující plochami a komunikacemi a navíc ho pronajímá soukromá firma a to za cenu několikanásobně vyšší než byla cena za pronájem letiště v minulých letech," sdělil našemu serveru Petr Brát z pořadatelské firmy. Jak doplnil, za těchto podmínek nejsou schopni akci zrealizovat v rozsahu, kvalitě a bezpečnosti jako v minulých letech. "Letos tedy akce Tuning party nebude. Na příští ročníky jednáme o dalších alternativách, možná i za cenu vlastního areálu. V každém případě akce nebude v Hradci Králové," uvádí organizátor. Podle může jít ze strany magistrátu spíše o neochotu ke spolupráci, mimo jiné i proto, že při předchozích ročnících spolupracovali s firmou která zajišťovala letecký provoz, letadla normálně startovala a přistávala. "Toto pochopitelně nejsem schopen odborně posoudit, nicméně proč tedy město dokáže zrealizovat letecký den a ještě ho podpoří dvěma milionu z rozpočtu města," uzavírá Brát.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.2.2008 07:11
Honza (neregistrovaný)
No co me opravdu zarazi, je vize letiste v HK. Jsem do letadel blazen, ale ze bych chtel v HK letiste to ne. Vim, jak to nyni vypada v Pardubicich. Provoz tam je, ale ze by se neco delo, ze by to prosperovalo. Na co mit dve velka letiste na 20km a nejvetsi hodinu vlakem. Jsou to pouze jen "vizitky" moderniho mesta, na ktere se diva pouze trapny oyvatel a turista. Bohuzel cele zastupitelstvo je trapne. Zrusili CIAF, zrusili tunning party, zrusili malem fotbal, ted rusi hokej. K tomu pridame nesmyslne stavby a investice a co nam z toho plyne? Me osobne. Pane DVORAKU vrat se, prosim.
8.2.2008 08:28
Petr21 (neregistrovaný)
No a ještě navíc když bude pardubické letiště dostupné lépe z dálnice.
8.2.2008 08:34
jezek (neregistrovaný)
A to ještě pánové asi nevíte, jak by to tam mohlo v budoucnu vypadat. Megalománie je slabé slovo, ale jinak naprosto s váma oběma souhlasím.
8.2.2008 13:38
Dennis.T (neregistrovaný)
Co jsem tak slyšel ohledně problematiky dvou velkých letišť cca 20km od sebe, tak...V Pardubicích je smíšené (civilní-vojenské) letiště a když v rámci NATO se vyhlásí nějaký poplach či cvičení atd..., tak civilní se uzavře a bude prý fungovat jen vojenské, tutíž všechny ostatní lety půjdou do HK..Největší hodinu vlakem > to má být asi Ruzyně..HK - Pha 1hod 40min vlak, pak metro Dejvická a bus na letiště, celkem nejméně 2 a půl hoďky;-)..Teď si nejsem jist, ale nezrušil se CIAF pro to, že od toho ustoupila AČR, když už letiště nebylo v majetku státu?....Jinak co se týče nesmyslných staveb a investic..Pivovar, Terminál HD a koupálko super, ostatní je mi ukradený...a co se týče Tunning party a Truck fest, tak to zachováno být teda mohlo, no:-(

čůůůůůůůzz;-)
8.2.2008 14:39
Honza (neregistrovaný)
1) No tak je to verejne mezinarodni letiste a slouzi mentalne i pro potreby armady. Dale se domnivam, ze kdyby byl "poplach", tak moc verejnych letu nebude ani do Hradce, natoz kousek od velkeho vojenskeho letiste.

2) Co se tyce toho vlaku a casu na Ruzyn, tak nevim jak casto vyuzivate dalkove lety, ale ja se dostanu na Ruzyn za 2.5hodiny, ale tak to je na jinou debatu

3) CIAF tady neni z vice duvodu. Asi hlavni bylo zpronevereni penez za pomoci hlavnich organizatoru, kdyby mesto chtelo, tak vybaveni, prislusentvi a lehka modernizace je vysla levneji, nez investice nyni.

4) A nakonec stavby...Pivovar 1.5mld nebo kolik to ve finale bylo je na statni spravu dost penez, nevidim, ze by zrovna Hradec bylo mesto, ktery si to muze dovolit. Ted penize jsou, ale nic se nedela proto, aby pribyvali. Terminal HD...tak to je jedna z nejvetsi frasek co jsem videl. Megalomanska stavba, jo kdyby se z Hradce jezdilo do Nemecka, Francie..proste dalkove jizdy a hlavne pravidelne spoje, tak nereknu. Ale tahle stavba je jenom pro estetiku. A hlavne ze to melo byt otevrene jiz pred pul rokem a nikdo nebyl konkretne postizen. Nakonec se tam vsichni budou objimat a delat machry co dokazali, nic nedokazali. Nedokazali to dotahnout podle planu...a koupalko??? Kde? Vize kamarade, pouze hradecke vize :))))
8.2.2008 14:55
Diviš (neregistrovaný)
Skutečnby se měl pan Divišek jako starosta k budované stavbě autobusového terminálu a jiným podobným akcím vyjadřovat.Kdo se pod to podepsal ,kdo to vše schválil ,každý jako takový by měl nest osobní zotpovědnost a mělo by asi přijít i terstní oznámení a sankce.Vzhledem k tomu že tito pánové mají všichni z ostudy kabát nic se určitě nestane.To je jako s nedodělanou dálnicí kdy se s p.Havránkovou dohadují snad více než 10 let a nic.Až se to setrvačností podaří otevřít budou stříhat pásky.Podívejte na akci Palmovka koupil to prodavač vánočních stromků a párků a město se to nedozvědělo,že je to na prodej.Teď tam bude Ksino.To si pane Divíšek a Bradik z nás děláte srandu.
8.2.2008 15:09
Dennis.T (neregistrovaný)
S tím CIAFem máš asi pravdu..Ale Financování Pipovaru snad nešlo z peněz města, ale Kraje, pokud vím...Takže hradečácí můžou být v klidu,mají ve svém městě novou budovu (místo chátrajícího pivovaru), ale možná ostatním obcím v KHK se to moc nemusí líbit..A Terminál HD..Jestli byla na začátku nějaká obálková metoda, to nevím, ale myslím si, že město dělá vše proto, aby neztratilo tu 60-ti milionovou dotaci z EU (nebo kolik to bylo) a že se snaží tu věc co nejdříve urychlit..Ale je to jen můj subjektivní názor..Na žádném jednání v případě THD jsem nebyl..Jinak o THD se mluvilo a už se staví, tak věřím, že když se mluví o koupálku, takže se také postavííí;-)
11.2.2008 13:03
Honza (neregistrovaný)
No jasne, pivovar by se asi jinak nez prodejem do soukromeho sektoru nezrekonstruoval, ale nejsem si jist zdali to opravdu bude plnit ucel. Jestli se to nedalo udelat lepe, ve finale se toho moc nevyresilo a naopak doparava tam zacne casem delat velke problemy. Uvidime. Byt to financoval kraj, i tak je to mega investice. Ale s tim bohuzel moc neudelame.
Co se tyce THD, tak jsem jednoznacne pro tuto stavbu, ta tu mela byt snad uz pred dvaceti lety, ale nesouhlasim s tim, jak se cela stavba provadi, opet nepruhledne jednani.
Ale spis uplne na zacatku jsem chtel rict, ze se tady "vyhodi ci prinvestujou" miliony, ale podporit jiz zabehlou atrakci se jim nechce, takze zase Hradec bude koukat, jak se to prestehuje jinam, nedej buh do Pardubic. Nic proti nim, ale z principu by to byla fraska.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme