Magistrát na výstavě představuje nemalé plány

Jak bude vypadat Hradec Králové za několik málo let? Tuto otázku se aspoň v některých směrech snaží zodpovědět tento týden otevřená výstava Vize města 2006 - 2009. Magistrát na výstavě v budově staré radnice na Velkém náměstí návštěvníky seznámí s tuctem projektů, jež by mohly být v následujícím období realizovány.
12 projektů, s jejichž návrhy a detaily se mohou návštěvníci seznámit na informačních panelech, by si v celkovém měřítku vyžádalo investici několika miliard korun. Jak však připustil náměstek primátora Josef Malíř, například využití areálu letiště či rekonstrukce křižovatky Koruna jsou jen výhledové studie. Nové zastupitelstvo však bude v příštím volebním období pravděpodobně rozhodovat o koupališti, fotbalovém stadionu, křižovatce Mileta či o městské knihovně v areálu Vertexu. Výraznou rekonstrukcí projdou i Nálepkovy kasárny a rozpadlé terasy starého města. Terminál hromadné dopravy už se začal budovat. Podle náměstka primátora Martina Soukupa magistrát doufá, že lidé budou na vystavené návrhy reagovat.
Výstava Vize města Hradce Králové 2006 až 2009 bude otevřena do 4. října. V pondělí až pátek od 08:00 do 17:00 hodin, v sobotu od 09:00 do 17:00 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme