Magistrát má s Městskou kartou velké plány

Zatím jsme se na ni jen svezli v městské hromadné dopravě, brzy má ale získat řadu dalších funkcí. Řeč je o Městské kartě. Ta by měla být ve městě často využívaná a měla by plnit mnoho funkcí. Představ o jejím využití má hradecký magistrát mnoho.

Už nyní funguje Městská karta nově i jako peněženka pro vstup na Koupaliště Flošna. Tím ale využití karty skončit nemá. Město například nyní zvažuje, že by karta mohla plnit jakousi funkci hlídače či chůvy. Mohla by totiž oznamovat rodičům, že její dítě například v pořádku dorazilo do školy. „Vždycky jsme chtěli, aby školy byly otevřené, ale současný vývoj společnosti nás nutí postupně zpřísňovat opatření. Kartu bychom tedy rádi využili při kontrole docházky u žáků základních škol,“ sdělil Mladé frontě Dnes náměstek primátora Martin Soukup.
Radnice ještě musí vyřešit otázku ochrany osobních údajů. Někteří rodiče ale nápad vítají. „Doba je čím dál horší. Člověk pořád někde čte, že školáka porazilo auto nebo ho obtěžovalo nějaké individuum. Takhle bych jen klikla a spadl by mi kámen ze srdce, aniž bych dceru stíhala po telefonu," svěřila se MF Dnes matka jedné ze školaček Jana Jílková.
Městská karta by tak bránila vstupu do škol neoprávněným osobám, dále by také mohla být využitelná pro úhradu parkovného, fungovat by měla jako peněženka pro vstup do městských zařízení, děti ve školách by s ní mohli zaplatit svačiny nebo obědy. Možností je podle radnice mnoho. „Karta je připravena reagovat na všechna možná placení po městě, zatím ale nejsme připraveni my. Bude nutné investovat nemalé částky do čteček. Celou věc budeme muset citlivě uchopit, aby karta místo ulehčení života občanům je spíš neobtěžovala," vysvětlil Mladé frontě Dnes záměr náměstek Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme