Magistrát chystá reskonstrukci Velkého náměstí

Generální rekonstrukci Velkého náměstí začala připravovat hradecká radnice. Náklady na rekonstrukci jsou odhadovány na 160 milionů korun. Radnice by chtěla část těchto peněz získat z fondů Evropské unie. Uvádí to Hradecký deník.

Magistrát již oslovil čtyři týmy architektů, které by měli zpracovat studii budoucího využití Velkého náměstí. "Do pololetí bychom rádi vybrali vítěznou variantu a pak začneme pracovat na dokumentaci. Samotná rekonstrukce začne zřejmě v roce 2011,“ řekl Deníku náměstek primátora Josef Malíř. Cílem města je zredukovat na náměstí počet parkovacích míst. Podle Malíře dopravní studie říkají, že by mělo stačit zhruba 70 míst místo stávajících tří stovek. Město dále plánuje vyměnit inženýrské sítě, předláždit povrch náměstí, vozovek a chodníků. Také bude modernizován mobiliář.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.3.2009 20:51
Hradecan (neregistrovaný)
Budu jen rád za rekonstrukci,i za regulaci parkovacích míst a tím zmenšením zisků Atolu.
17.3.2009 15:47
Gambík (neregistrovaný)
Tudle dojnou krávu by meli zakázat je to do nebe volající co se v HK děje, jinak oprava náměstí je potřebná je to tam jak na tankodromu

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme