Magistrát chce nadále autobusy pro rizikové fanoušky

Doprava zdarma pro fotbalové fanoušky soupeře Hradce Králové bude i nadále zachována. I přes negativní zkušenosti s příznivci Sparty, kteří poničili přistavené autobusy, chce magistrát zachovat dopravu rizikových fanoušků ze stadionu. Informuje o tom Hradecký deník.

Sparťanští příznivci poničili v sobotu vybavení dvou autobusů, které je měly zdarma dopravit na nádraží. Škoda byla vyčíslena na přibližně 60 tisíc korun. Radnice hodlá autobusy přistavovat i v dalších zápasech. Riziko je prý menší, než kdyby se vydali ze stadionu po vlastní ose. „Po domluvě s policií jsme usoudili, že mnohem menší riziko je, dovézt fanoušky pohromadě na nádraží, než je nechat rozutéct se po městě, kde by mohli způsobit daleko větší škody,“ uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda. Autobusy pro fanoušky by však měly být upravené tak, aby případné škody byly co nejmenší. Již nyní vezly fanoušky Sparty starší vozy, autobusy by měly být v budoucnu upraveny ještě více. Uvažuje se o tom, že budou odstraněny skleněné výplně oken a budou nahrazeny pletivem. Řidič by pak měl mít zajištěnou ochranu před fanoušky ve speciální ochranné kleci. Zatím ale není podoba jasná. Jak uvedl ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Miloslav Kulich, rozsah úprav omezují bezpečnostní předpisy.
Další zatěžkávací zkoušku podstoupí město již následující pondělí. Hradec Králové hostí Bohemians 1905. Fanoušci Bohemky jezdí v hojném počtu a také jsou považováni za konfliktní.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.7.2010 17:59
Xaver (neregistrovaný)
To ale předpokládá nahnat zlotřilé fandy do takových autobusů násilím.Pak by bylo možná levnější,aby pár policistů na koních s dlouhými biči hnalo fandy k nádraží jako stádo dobytka :-))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme