Magistrát chce koupit bývalou Delvitu, problém je v ceně

Objekt bývalého supermarktu Delvita v nákupní zóně u II. silničního okruhu by mohl koupit hradecký magistrát. Ten o areál jeví velký zájem a má s ním rozsáhlé plány. Píše o tom dnešní MF Dnes.
Prodejna Delvity je po ukončení činnosti pobočky na prodej. Problém je v tom, že magistrát za objekt nabízí 11 milionů korun, Delvita však požaduje téměř čtyřikrát více - přes 40 milionů. "Jsem přesvědčen, že nabídka města bude pro vlastníka nepřijatelná. Zástupce Delvity jsme se situací seznámili a čekáme na jejich vyjádření. Nicméně si myslím, že nabídka radnice je příliš nízká," sdělil deníku Jaroslav Menc z hradecké realitní kanceláře Global Reality, která prodej zprostředkovává.
Magistrát má přitom o supermarket velký zájem a má připraveno hned několik variant na využití. "Mohlo by tam být parkoviště, skatepark nebo výstavní prostory, které by rozšílily kapacitu Aldisu. Výstaviště a skatepark by tam mohly být současně," uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Podle něj je umístění areálu nedaleko Kongresového centra Aldis a blízko středu města velmi lákavé, navíc město bude muset v dohledné době problém se skateparkem stejně řešit, protože ten stávající již dosluhuje.
Supermarket Delvita fungoval v Hradci Králové od roku 1996 až do jara letošního roku. Areál disponuje prodejní plochou téměř 2500 metrů čtverečních a také rozsáhlým parkovištěm. Výměra pozemku činí celkem přes 7500 metrů čtverečních. Kromě magistrátu se o objekt zajímají i jiné subjekty a to jak ze strany obchodníků, tak i jiných oblastí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme