Magistrát chce dát fotbalu ještě šanci

Radnice v Hradci Králové zastavila s finanční podporu fotbalovému klubu SK Hradec Králové kvůli nedodržení smlouvy mezi městem a klubem. Jak ale dnes uvedla tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká, město je stále ochotno jednat a vyčká příjezdu majitele klubu Jana Vody v závěru dubna.
"Město má zájem o zachování fotbalu v Hradci Králové. Nechceme udělat nevratný krok. Osud hradeckého fotbalu je nyní pouze v rukách pana Vody," řekl našemu serveru primátor města Otakar Divíšek. Jak dodal, magistrát i nadále trvá na plnění uzavřené smlouvy, která znamená pro fotbalový klub za poskytnutou dotaci převod licence na klub určený městem. Klub se tomuto kroku však brání a chce licenci převést za 25 milionů korun.
Vladimír Voda, bratr majitele klubu, který klub zastupuje, uvedl, že klub bez finanční podpory radnice do konce dubna vydrží. "Jsou to dílčí věci, důležité je, že je tu snaha fotbal v Hradci Králové zachovat," řekl po jednání Voda.
Magistrát za poslední dobu do fotbalového klubu investova zhruba 14 milionů korun. Klub mu mimo jiné dluží za nájemné prostor na Všesportovním stadionu. Podle Divíška tak může dojít k situaci, že pokud klub nezaplatí a nepřevede licenci, odstoupí magistrát od smlouvy a bude požadovat vyklizení prostor na Všesportovním stadionu. Magistrát má přitom už několik vážných zájemců o klub. Ti však nechtějí jednat se současným vedením klubu, ale s magistrátem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.4.2005 18:48
Brain (23) (neregistrovaný)
Nazev tohoto clanku je zcestny. Navic si vazeni radni musi uvedomit, ze zadarmo ani kure nehrabe a navic v dnesni dobe. Ja kdybych mel klub s majetkem 25 000 000 , tak bych ho taky nechtel dat zadarmo, i kdyz jsem hradecak jak poleno. Copak nema mesto typu Hradec 25 milionu CZK na fotbal, kdyz dava 27 milionu CZK rocne na divadlo a filharmonii? Fotbal je taky kultura, i kdyz to par jedincu kazi, ale co vim od starsich navstevniku kralovehradecke kopane, tak v HK chodilo jeste pred deseti lety v prumeru 7000 lidi na zapas.... Byla by to skoda zahodit, to se proste nesmi stat...
8.4.2005 10:02
Jarda (neregistrovaný)
modelová situace: klub x autobus
Modelová situace
Máte autobus plně funkční autobus, který jste koupil za neurčenou sumu, která není rozhodující protože v té době jste měl spoustu peněz a elánu. Hodnota autobusu je 25 milionů korun. Autobusem jezdí lidi, kteří platí jízdné, jež za rok činí 1 - 3 milionů korun. Ale na obsluhu autobusu je potřeba dalších X lidí, jejichž práce stojí spolu s naftou, silničními poplatky apod ročně 20 milionů korun. Kromě symbolických příspěvků od státu za zajištění dopravní obslužnosti musíte žít z reklamy, kterou si firmy na autobus dávají. A pokud za poslední dva až tři roky klesá počet přepravených lidí a Vy jste žádnou reklamu nesehnal, a ani se neobjevil někdo, kdo by autobus koupil, nutně jste se musel zadlužit nebo hluboko sáhnout do své kapsy. Jak z toho ven, když není kupec nebo velký investor?

Existují dvě možnosti.
A/ buď to v únoru zabalíte a zrušíte linku. Nebudete chtít totiž dávat další peníze na udržení licence. Bude to ohromný prodělek, navíc tím naštvete lidi, kteří spoj využívali. Děti, které autobusem jezdily do školy, budou muset po ulici pěšky a hrozí jim nebezpečí

B/ požádáte silného partnera, aby Vám půjčil na prodloužení autobusové licence a na provoz na nejbližší půlrok se slibem, že na něj licenci i s autobusem v průběhu dvou měsíců převedete za symbolickou cenu nebo zadarmo. Stejně jako v prvním případě to bude prodělek ale bude menší, protože jste ušetřil za peníze na licenci, na naftu, na výplaty zaměstnancům apod. A to Vás ještě nechá garážovat v jeho garážích zadarmo :-) Je to pro Vás nevýhodné stejně jako první případ, ale lidi, co autobusem jezdili na vás aspoň nebudou naštvaní. Je to sice malá útěcha, ale co se dá dělat, když jste měl špatný podnikatelský záměr a přivedl firmu provozující autobus na buben.

Jiné možnosti ve slušném podnikání neexistují. To bychom ale nebyli v Čechách. Pokud máte silnou náturu, přistoupíte na variantu B. Nic jiného Vám nezbývá, pokud to nechcete zabalit a dopadnout jako zelenobílý dopravce z Prahy. Jenomže vy jako správný český podnikatel silného partnera, který vám půjčil, promíjí garážovné a slíbí, že se o autobus i firmu postará, podfouknete! Tu licenci na něj nepřevedete, ačkoliv jste se k tomu smluvně zavázal. Proč taky? Licence je psaná na Vás, nějaké peníze už jste dostal a nějaké třeba ještě seženete a do konce platnosti licence je ještě dost času, takže třeba nejdete nějakého kupce, který autobus za 25 milionů koupí. Udělal jste sice podvod a riskujete, že bez kupce (kterého jste stejně v předchozích letech nesehnal) už vám nikdo neprodlouží licenci a pak o všechno přijdete tak jako tak. Ale vždyť jsme v Čechách, tady jste za Vodou....

Nebo Vás snad napadá nějaká jiná možnost bez toho, abyste udělal podraz na partnera, který Vás vytáhnul z průšvihu a zároveň zachoval dopravní obslužnost v daném místě?
8.4.2005 10:37
jpa (neregistrovaný)
Hezké
Nic ve zlém, ale měl byste si alespoň zjistit základní fakta, když o něčem píšete, a ne být odkázaný na "nezávislé" sdělovací prostředky - Radnici nebo Hradecké noviny... Kéž by daný problém byl tak jednoduchý, jak píšete...
JPA
8.4.2005 11:53
Jarda (neregistrovaný)
teď nevím, jestli reagujete na mě nebo na Braina. Předpokládám, že spíš na mě :-). Pokud máte nějaká jiná facta, sem s nimi. Jak už jsme si vyměnily skušenosti v diskuzi někdy minulý týden, oběma nám jde o to samé - zachovat fotbal v HK. Proto rád načerpám nové informace a ne pouze ty, která nám přdkládají média a třeba změním názor. I ve světle jiných událostí pro mě platí fakt, že smlouva byla podepsána. Pokud s tím Voda nesouhlasil, neměl podepisovat.
8.4.2005 12:36
jpa (neregistrovaný)
šance
Prosím Vás, už se nehrabme v minulosti, teď je situace taková, že hrozí konec fotbalu v Hradci, opravdu se nechci dožít toho, že budou od podzimku na Malšáku hrát Předměřice divizi jako nejvyšší soutěž široko daleko. Samozřejmě že především celou situaci nezvládá Ing. Voda, a doufám, že po příjezdu jeho bratra se mnohé vysvětlí, ale slova, že "radnice udělala vše, co mohla", mě opravdu nadzvihují, od začátku bylo jasně řečeno, že majitel klub nabízí městu za uhrazení závazků ve výši 25 milionů. Po dvou a půl měsících jednání se radnice milostivě uvolí, že to tedy zadarmo převezme, no nezlobte se na mně, to přece také není férové jednání. Ale to už nechci rozebírat, podle mě mají na této situaci podíl obě strany, a já nechci sloužit zájmům ani jedné, ani druhé, já od nich chci, aby situaci vyřešily a klub nezanikl.
JPA
9.4.2005 14:02
taky z HK (neregistrovaný)
Braine, ale ten klub je ZADLUŽEN, tedy podle dostupných informací. Tak ono ZADARMO vyznívá trošku jinak...
15.4.2005 18:34
dalybor (neregistrovaný)
dostupné informace
Uz těch "dostupnych informaci" bylo tak akorat dost...Marně tu hledam cosi bližšího o redakci Radnice, kam hodlám napsat o svém rozhořčení nad úrovní jejich novinářské práce..
15.4.2005 18:34
dalybor (neregistrovaný)
dostupné informace
Uz těch "dostupnych informaci" bylo tak akorat dost...Marně tu hledam cosi bližšího o redakci Radnice, kam hodlám napsat o svém rozhořčení nad úrovní jejich novinářské práce..

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme