Magistrát chce byty pro mladé

Do tří let by především mladé rodiny z Hradce Králové měly mít k dispozici minimálně 120 tzv. startovacích bytů. Zhruba třetina z těchto bytů by měla být dokončena už v roce 2007.
Jak uvedla již dříve MF Dnes, podmínkou účasti v losování o byty bude, že se lidé přihlásí k trvalému pobytu ve městě a jejich příjem bez sociálních dávek dosáhne minimálně 80 procent průměrné mzdy v republice. Podle primátora Otakara Divíška jde o jeden z nejdůležitějších projektů v oblasti bydlení ve městě. Nové byty by měly udržet v Hradci například vysokoškoláky, kteří se stěhují pryč, protože neseženou bydlení.
Náklady na pořízení tzv. startovacích bytů jsou odhadovány na 150 - 180 milionů korun. Lokality, kde by měly stát, budou záviset na výběru stavebních firem. Městu se již nabídlo pět firem, které by o stavbu startovacích bytů mělo zájem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.7.2005 14:26
jpa (neregistrovaný)
K tomu už mohou páni radní říci jedinou věc: KOLIK PROCENT BUDE ČINIT VAŠE "BAKŠIŠNÉ" z této zcela nesystémové a nestandardní akce? Takový návrh byl ještě pochopil od KSČM, ale od "pravicové" ODS?
JPA
23.7.2005 10:41
východočeška (neregistrovaný)
místo k bydlení ´= byt ??
Proč pořád musíte "kastovat" pro které lidi - není rozumnější vytvářet bydlení dostupné všem vrstvám obyvatel? Ale to by pak ubylo bezdomovců a "podmostářů" - to se vám asi nehödí do krámu, kdo ví proč?Takto jsou stále jedni diskriminováni (politickou příslušností, věkem, zaměstnáním, pohlavím...)Ještě by mne zajímalo, odkud jste si vymysleli informace o 8O % průměrné mzdy. Na to musím pracovat dva měsíce, a určitě nejsem sama!!
23.7.2005 10:46
jája (neregistrovaný)
Startovací bydlení
Je to nesmysl na dobu určitou.Zodpovědně založit rodinu nemůžete, jedinou jistotu, kterou budete mít bude, že se pak i s malým dítětem ocitnete na ulici ještě dřív, než tenhle byt splatíte. Nebo se vydáte z veškerých úspor a žádnou jistotu střechy nad hlavou stejně mít nebudete.A do takové nejistoty se mladí rozhodnou pro dítě - jste k smíchu.Tento způsob bydlení mladé odstartujem alke leda tak....do... pod mosty.
23.7.2005 11:01
mladý (neregistrovaný)
Vám už někdy zapsali trvalé bydliště někde, kam se teprve bude chtít nastěhovat, pokud Vám to vyjde? Poraďte mi proswím, jak a čím jste úředníky přesvědčil (mimo všimného, bakšiše, úplatku, či jak všelijak se tomu říká).

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme