Lyžování na Novém Hradci možná není minulostí

Radnice v Hradci Králové stále věří v obnovení zchátralého lyžařského areálu Rozárka. Bývalá hradecká sjezdovka se rozkládá na svahu kopce svatého Jána v lokalitě Nový Hradec Králové. Jak píše Hradecký deník, znovuoživení sjezdovky komplikují hlavně soukromí vlastníci pozemků a neexistující přístupová komunikace.
"O výkupech budeme určitě jednat dál. Město by scelením pozemků získalo naprosto unikátní sportovní areál, který by mohly využívat také školy," řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. Hlavní problém je v tom, že se radnici nedaří získat pozemky soukromých vlastníků nacházející se v horní části svahu. Město se již před časem pokusilo pozemky vykoupit či vyměnit za jiné, ale bez úspěchu. Dalším problémem je neexistence přístupové komunikace, po které by v případě potřeby mohl ke sjezdovce přijet hasičský vůz.
O svah Rozárka se v minulosti zajímala i řada investorů, kteří přicházeli s různými projekty na využití prostoru. Padaly návrhy jako vybudovat zde testcentrum zasněžovacích technologií, bobovou dráhu, nebo tréninkovou plochu pro chrty. Nakonec ale všichni investoři své plány vzdali a odešli. " Nyní se na město obrátila jistá společnost, která chce v horní části svahu postavit sportovní centrum. Ještě jsme se tím nezabývali, ale záměr města se zprovozněním sjezdovky zůstane zachován," řekl vedoucí odboru hlavního architekta radnice Petr Brůna.
Sjezdovka Rozárka byl v minulosti plnohodnotný lyžařský areál s vlastním vlekem a osvětlením pro noční lyžování. Díky umělohmotnému povrchu svahu zde lyžaři mohli jezdit dokonce i v letních měsících. V současně době je sjezdovka již přibližně osm let mimo provoz a pozvolna chátrá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme