Losování o startovací byty se blíží

Již v průběhu února by se mělo rozhodnout o budoucích majitelích 77 nových bytových jednotek z programu startovacího bydlení. Ti vzejdou z veřejného losování 1. února v královéhradeckém Adalbertinu. Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, město nabídlo ve výběrovém řízení 19 bytů s dispozicí 1 + kk a 58 bytů 2 + kk a zájem projevilo celkem 373 uchazečů. Startovací byty jsou určeny občanům Hradce Králové na začátku jejich ekonomické kariéry, především pak mladým rodinám.

Z celkového počtu 77 bytů je 72 v ulici Ve Stromovce, čtyři byty v ulici Rybova a jeden byt ve Svatojánské ulici. O byty 1 + kk požádalo celkem 45 žadatelů, o byty 2 + kk 328 žadatelů. Nájemné je stanoveno ve výši 21 Kč/m2 měsíčně, dále bude hrazen poplatek za služby spojené s užíváním bytu.
Na vypsané výběrové řízení na pronájem bytových jednotek v programu startovacího bydlení zareagovalo 373 uchazečů. Odbor správy majetku města přijímal přihlášky podle pokynů zveřejněných na úřední desce a webových stránkách do prosince loňského roku.
„17. ledna posoudila úplnost přijatých žádostí komise jmenovaná pro tento účel Radou města Hradec Králové. Žadatelům, kteří splnili formální náležitosti, začne odbor správy majetku města dnes odesílat pozvánky k losování, které budou obsahovat i číslo, pod kterým je žadatel do losování zařazen. Neúspěšní uchazeči budou rovněž obesláni dopisem s důvodem jejich vyřazení z losování,“ vysvětlil Ondřej Votroubek, vedoucí odboru správy majetku města.
V úterý 1. února 2011 proběhne od 10 hod. veřejné losování ve velkém sále Adalbertina za účasti notářky Ivany Kondrové. Poté bude vylosovaným žadatelům umožněna prohlídka vylosovaného bytu a, v případě jejich zájmu, bude uzavřena nájemní smlouva na byt v souladu s příslušnou směrnicí rady města.
Startovací byty jsou určeny pro žadatele na začátku jejich ekonomické kariéry, především pak pro mladé rodiny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme