Štítky: | Magistrát | startovací byty | byty |

Los vybral padesáti startovacím bytům nájemníky

Byty se budou postupně uvolňovat.
Byty se budou postupně uvolňovat. | autor: MMHK

Celkem 521 žádostí o startovací byty přijal hradecký magistrát. Los náhodně vybral 50 budoucích nájemců a 30 náhradníků. K dispozici byly byty o velikosti 1+kk a 2+kk. Větší zájem byl o byty 2+1, město jich nabízelo 35. Jedná se o bytové jednotky v Třebši a na Novém Hradci Králové.

„Výherců jsme losovali tolik, kolik je k dispozici bytů. Tradičně byl větší zájem o byty velikosti 2+kk, kterých jsme také měli více, losovalo se 35 výherců a k tomu 20 náhradníků a u 1+kk bylo vylosováno 15 výherců a 10 náhradníků. Celkem se do výběrového řízení dostalo 521 zájemců. Žádostí bylo mnohem více, ale žadatelé ne vždy splňovali podmínky, nejčastěji ty věkové,“ říká Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města. O byty velikosti 2+kk projevilo zájem 413 žadatelů, o 1+kk 108 žadatelů. „Byty se postupně začínají uvolňovat, u vylosovaných žadatelů je nyní nutné prověřit zbytek podmínek výběrového řízení, například, zda nejsou dlužníky vůči městu nebo jeho právnickým osobám. Postupně pak bude bydlení nabízeno ve vylosovaném pořadí v průběhu tohoto roku. Počítáme, že největší počet se uvolní během března,“ dodává Pourová. Při posledním losování na podzim roku 2018 bylo vybíráno z 1123 přihlášených.

Podávat žádosti mohly osoby, které k datu podání ještě nedosáhly věku 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo jsou zde zaměstnány, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení.

Žadatel také nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených právnických osob, jeho příjem musí dosahovat nejméně 20 tisíc korun hrubého a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. „Výherci, pokud v Hradci nemají trvalé bydliště a budou se chtít do startovacího bytu nastěhovat, se musí ve městě přihlásit k trvalému pobytu,“ uzavírá podmínky Pourová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se…
Čtěte více

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Kolem Piletického potoka by mohly vyrůst byty, obchody i školka

Moderní čtvrť pro více než dva a půl tisíce obyvatel, malé obchody a služby nebo mateřská škola. I tak by mohla podle vypracovaných studií v budoucnu vypadat nová čtvrť v lokalitě Severní zóna, která je plánována v návaznosti na protipovodňové úpravy a revitalizaci Piletického…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme