Lokalita Aldis ožije stavebním ruchem

Dosud nezastavěné prostory poblíž Kongresového centra Aldis budou v dohledné době měnit tvář. Jak píše MF Dnes, v lokalitě Aldis by měla vyrůst během jednoho roku nová kancelářská budova, sídlo katastrálního úřadu či parkovací dům.
Již příští měsíc začne stavět společnost Betonstav víceúčelový objekt za zhruba 300 milionů korun. Kromě restaurací, obchodů či kancelářských ploch v ní budou byty. „Jde o objekt, který si u Aldisu přejeme. Lidem nabídne práci, bydlení i zábavu,“ řekl deníku náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. V tu samou dobu se začne v sousedství Aldisu stavěti i dvoupodlažní parkoviště pro 170 automobilů. Za jeho výstavbu město zaplatí pětadvacet milionů korun. "Parkoviště pokryje hlavně potřeby firem, které v lokalitě Aldis již působí,“ dodal Malíř.
Výstavba parkovacího domu znamená zelenou i pro výstavbu sídla katastrálního úřadu. To by se mělo začít stavět už v březnu příštího roku a fungovat začne od roku 2008. Práci v něm najde zhruba stovka úředníků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.5.2005 16:14
Adam HK (neregistrovaný)
;-)
Zajímalo by mě, co bude s bývalým nedostavěným hotelem mezi Aldisem a plaveckým bazéééénem...
24.5.2005 22:02
babka (neregistrovaný)
Najde práci....

Zřejmě myšleno stávajících úředníků . Že by vzniklo tolik nových pracovních míst? nevěšte lidem bulíky na nos.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme