Logo Královéhradeckého kraje získalo cenu za grafický design.


Logo Královéhradeckého kraje obdrželo Národní cenu za grafický design 2007. Jedná se o nejvyšší designérské ocenění v našem státě. Vyhlašovatelem této soutěže je Design centrum České republiky z pověření ministerstva průmyslu a obchodu.
Mezinárodní porota vybírala ze 65 grafických prací, které byly do soutěže přihlášeny. Vyhlášení proběhlo v Betlémské kapli v Praze a cenu převzala ředitelka Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Ivana Křečková. Informoval o tom mluvčí Královéhradeckého kraje Imrich Dioszegi. Logo vytvořil mladý český grafik Jan Kolář, jehož styl je moderní a progresivní. Porota zároveň ocenila odvahu Královéhradeckého krajského úřadu. Logotyp vychází z umístění kraje na mapě České republiky. Značka stylizuje výseč na mapě a vychází z počátečního písmene K. Logo vzniklo v rámci projektu „Královéhradecký kraj, kraj vašich plánů“. Ten by měl zlepšit propagaci kraje a zvýšit zájem turistů. Celkový rozpočet činil 5 miliónů korun, z toho 4 miliony financoval Regionální operační program Evropské unie.
Národní cena za design se uděluje od roku 1991 a zájem o ni neustále roste. Designérské obory se střídají po dvou letech. V loňském roce se soutěžilo v designu životního stylu a módního návrhářství. Letos se hodnotil produktový a grafický design.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme