Loď Čechie se mění, brzy z ní bude luxusní botel

Loď Čechie, která řadu let chátrá zakotvená na Labi u Eliščina nábřeží v Hradci Králové, prochází v těchto týdnech rozsáhlými změnami. Již na jaře by mělo plavidlo otevřít své brány prvním návštěvníkům. Stane se tak ale již s novým názvem - Čechie se změní na Falko. Informuje o tom dnešní MF Dnes.

V současné chvíli stavební firma provádí výrazné změny v interiéru, který je zchátralý, zastaralý a nevyhovuje dnešním normám. "Do konce dubna chceme opravy za 4 až 5 milionů korun dokončit a v květnu zahájit provoz, což bude náročné stihnout," řekl MF Dnes Jíří Mer, ředitel společnosti Falko II, která loď vlastní. V botelu bude restaurace pro střední vrstvy, nabízet bude i ubytování. V pokojích z bude 52 lůžek. Mer předpokládá, že do botelu budou jezdit mimo jiné němečtí turisté a také návštěvníci nedalekého kongresového centra Aldis.
Loď Čechie kotví v Hradci Králové už 13 let. Původní parník, který byl zhotoven pro východoněmeckého pohlavára Ericha Honeckera, sloužil po převozu do Hradce Králové jako restaurace. Řadu let byl však opuštěný a chátral, mimo jiné také kvůli nevyřešeným vlastnickým sporům. Nový majitel Falco II jej zakoupil loni za více než 10 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.1.2009 11:49
Diviš (neregistrovaný)
Docela by mě zajímal názor původního majitele pana Pešáta třeba otištěné i v příloze MF dnes,proč to jemu nešlo a nejednou to půjde a snad samo.Nejdříve při velké vodě hrozila katastofa pro město nyní se asi již s velkou vodou nepočíta.!!!!A co ostatní,parkoviště,sociální zařízení a další mínusy co provázely původní realisaci????

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme