Loď Čechie nemá zatím kupce

Několik let nevyužívaná Loď Čechie, která kotví na Labi v centru Hradce Králové, zatím nemá kupce. Loď byla před třemi lety k mání za 35 milionů korun, později za 10 a v současné době za 8 milionů korun. Ani za tuto cenu ale o loď nejeví nikdo zájem.
Celou záležitost komplikují nevyjasněné majetkové vztahy. Majitel HB Invest se o loď soudí s dalšími subjekty. Ohromná loď je navíc zakotvená na hladině Labe v záplavovém území. Magistrát má obavy, že pokud by přišla velká voda, může se kolos uvolnit a napáchat ve městě nemalé škody. „Je to pravda, tuto skutečnost mohu jenom potvrdit,“ řekl tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. Vedení města se rozhodlo, že loď z Labe odstraní. „Město podniká všechny kroky k tomu, abychom po právní stránce mohli loď odstranit. Náklady pak budeme vymáhat soudní cestou,“ dodal Svoboda. Samotná likvidace několikatunové lodi bude zřejmě velkým oříškem i pro odborníky. Nikdo nedokáže zatím přesně říci, jak by bylo nejlepší loď demontovat.
Dvaapadesát metrů dlouhý parník byl kdysi postaven pro nejvyššího představitele tehdejší NDR Ericha Honeckera.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.7.2008 12:51
bobyk (neregistrovaný)
tak tu loď demontujte tak jako byla dovezena z německa dojela po vodě do velkých chvaletivc nebo chvalovic tak byl ten kolos rozebrán a byl odvezen na přívešu a poté smontovaán na jeřábu a posazen na labe

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme