Loď Čechie může být při povodních nebezpečná

Vzhledem k současné hydrometeorologické situaci, která signalizuje možnost vzniku povodňového nebezpečí, tento týden jednala povodňová komise města Hradce Králové, která prověřila svou připravenost.
Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká, členové komise byli informováni o neuspokojivém zabezpečení lodě Čechie, zakotvené na levém břehu Labe v Hradci Králové. Byli seznámeni s návrhem opatření na protipovodňové zajištění lodi, projednaným se Státní plavební správou. Dostatečné připevnění je velmi důležité, utržení lodi by totiž  mohlo způsobit narušení Tyršova i Pražského mostu, jezu Hučák a negativně ovlivnit průchod povodně přes vnitřní město. V případě povodně bude město sledovat aktuální stav ukotvení lodě a při nebezpečí poškození operativně zajistí další zabezpečení.  Město prověřilo aktuálnost spojení na povodňové komise významných objektů s povodňovým plánem a průběžně sleduje vývoj situace.
Primátor města Hradec Králové Ing. Otakar Divíšek, jako předseda povodňové komise, vyzývá všechny občany a organizace, vlastníky dotčených staveb, pozemků a zařízení, na celém území města Hradce Králové k provedení povodňových zabezpečovacích prací, které mohou ovlivnit odtokové podmínky a průběh povodně. Primátor žádá vlastníky pozemků a staveb, které se nacházejí v záplavovém území o dodržení povinnosti vyplývajících z vodního zákona. Konkrétně o provedení opatření k vyloučení možnosti splavení předmětů při povodňových průtocích ze záplavových území do koryt vodních toků. Ke kontrole a obezřetnosti byly vyzvány i všechny povodňové orgány obcí v územním obvodu města Hradce Králové jako obce s rozšířenou působností.
Pro obyvatele města je nově zřízena elektronická adresa document.write ('povodne@'); document.write ('mmhk.cz'); ">, kam mohou zasílat své dotazy. Informace o levné a účinné  ochraně objektů a majetku v záplavových územích lze získat i telefonicky na čísle 495 707 646 u tajemnice povodňové komise města Marie Křenkové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.3.2005 18:00
Nebelman (neregistrovaný)
Loď....spíš vrak sedící na dně. Komu to vlastně patří?
21.3.2005 19:12
hradečák (neregistrovaný)
Čechie - rezavá plechovka
Komu? Kdysi patřila vlivným lidem i z hradecké radnice - snad prý půlkou i jednomu z bývalých primátorů , a teď ??
Kotví tam jak rezavá plechovka...Zdalipak někdo ji odstraní, kolik to bude stát, a zase to bude z peněz daňových poplatníků??? Nedivil bych se....
1.2.2006 19:02
Petr (neregistrovaný)
Je to phrobek pana exprimátora Dvořáka. Podobně jako jím podporované centrum Nzomi, jehož ruiny můžeme dodnes vidět v Jiráskových sadech.
1.2.2006 19:05
Petr (neregistrovaný)
Oprava: nikoliv Jiráskových ale samozřejmě v Šimkových sadech.To je ale podružné. Hrůza je, že se kvůli tomu kácely v parku stromy atd. a pak z toho stejně nic nebylo. Primátor odešel a po něm třeba potopa. S tou lodí to bylo velké hurá a teď o ní není ani slyšet.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme