Lidé z Malšovic nesouhlasí s přestavbou kina

Skupina obyvatel žijící ve čtvrti Malšovice v Hradci Králové se bouří. Jsou proti záměru radnice přebudovat bývalé Kino Mladých na kulturní a společenské centrum pro mládež.
Odpůrci stavby se obávají zejména zvýšení hlučnosti a nárůstu kriminality. Sepsali petici, kterou zorganizoval Ladislav Bohdanecký. "Dokud tady bylo kino, tak byl klid. Před časem se tu začali scházet mladí lidé z nějaké taneční skupiny, a začaly problémy," řekl Bohdanecký. Hradecký deník uvedl, že město chce realizovat stavbu již v letošním roce a měla by stát 17 miliónů korun. Magistrát na základě zpracované hlukové studie slibuje, že se po rekonstrukci sníží hladina hluku na minimum. Část objektu by měla být zbourána a znovu postavena. Plánuje se zvýšení o jedno poschodí. 
Protest proti této přestavbě není v krajském městě v poslední době ojedinělý. Asi 4 000 tisíce lidí podepsalo petici, která má zachránit vilu Aničku v centru města, kterou chce její majitel, pojišťovna Generali, zbourat a nahradit moderním objektem. Část lidí na Slezském předměstí také vystoupila proti záměru magistrátu vybudovat v jejich klidné čtvrti ubytovnu pro neplatiče nájemného.
V roce 2004 Kino Mladých přešlo pod správu  Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti. Ta zde pořádá příležitostné kulturní akce a probíhá zde zájmová taneční činnost.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme