Lidé z Heyrovského ulice nechtějí přestavbu křižovatky Mileta

Někteří obyvatelé města nechtějí povolit přestavbu křižovatky Mileta u fakultní nemocnice na druhém městském okruhu. Bojí se nadměrného hluku. Za povolení přestavby požadují nová okna, která by ale vyšla na dvanáct milionů korun. Informuje o tom Hradecký deník.

Jedno rameno křižovatky by se totiž mělo ještě více přiblížit k sousednímu domu v Heyrovského ulici u křižovatky a to se části obyvatelům nelíbí. Sdružení vlastníků sice souhlasilo s měřením hluku a poté případnou výměnou oken, někteří lidé ale požadují výměnu ihned. To by značně zkomplikovalo přestavbu křižovatky, jelikož se na jejím financování bude podílet kraj i stát. „Pokud budeme s lidmi jednat další dva roky, tak se přestavba prodraží a ochota státu či kraje ji spolufinancovat se může vytratit,“ řekl Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Zřejmě z důvodu, že se jedná o jednu z největších staveb v krajském městě, obyvatelé domu se umoudřili a přistoupili na kompromis. Jestliže město přistoupí na jejich podmínky, nebudou přestavbě bránit. „Znamenalo by to, že nebude žádné měření, ale víc vám neřeknu,“ sdělil Hradeckému deníku předseda společenství vlastníků bytů v domě Petr Ungrád.
Podobná situace však je na více místech v Hradci Králové a to například u nového autobusového nádraží.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.9.2008 16:14
a2l2e2n2a (neregistrovaný)
Já chci příspěvek za pročekaný čas čekáním na zelenou...
24.9.2008 15:23
jezek (neregistrovaný)
Jezdi tam, kde nejsou semafory.
25.9.2008 07:39
MIREK (neregistrovaný)
Dokud HK nebude mít III. vnější okruh a dokud bude doprava z dálnice a ostatních tranzitních směrů přiváděna do města, jsou všechna řešení špatná a žádná výstavba křižovatky Milety nezachrání.
29.10.2008 16:50
Aurelius (neregistrovaný)
Zlatá slova, jenže ono se to už za rok přivalí z D11 od Opatovic a u Milety nastane kolaps. Další o pár metrů dál na kruhovém objezdu atd. A dělat se s tím teď už nic nedá, je pozdě. Můžeme jen poděkovat našim zastupitelům, že to nechali dojít až sem.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme