Lidé v ulici Rettigové nechtějí protihlukovou stěnu

Obyvatelé domů v ulici M.D. Rettigové v Hradci Králové protestují proti záměru Ředitelství silnic a dálnic na vybudování protihlukové stěny pod jejich okny. Po hlavní silnici k ČKD denně projede až 30 tisíc aut. Není proto divu, že si nájemníci stěžují na zvýšenou prašnost a hlučnost.
"Je to naprosto neúnosné. Nedají se tady ani otevřít okna, jak se tady práší. Na naše výzvy téměř nikdo nereaguje," říká zástupce nespokojených obyvatel Přemysl Knejfl. Jedinou institucí, která prý na jejich podněty reagovala, bylo Ředitelství silnic a dálnic Hradec Králové. To plánuje vybudování protihlukových stěn. S tím ale obyvatelé nesouhlasí. Navrhují, aby jim byla naistalována protihluková okna, podobně jako například v Dvořákově ulici."Situaci jsme detailně prozkoumali a jako nejvíce vyhovující nám připadá skutečně varianta protihlukové stěny," zdůraznila Hana Jarolímová z Ředitelství silnic a dálnic Hradec Králové.
Nájemníci jsou ale přístupem rozhořčeni a tvrdí, že jim přetekla trpělivost. "Pokud se situace nezačne okamžitě řešit, silnici klidně na hodinu zablokujeme," uzavřel Knejfl. To by pro Hradec Králové pravděpodobně znamenalo totální dopravní kolaps.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.2.2006 20:28
Pavel (neregistrovaný)
Dito, Vy vařit neumíte, že...
14.2.2006 21:37
Rys (neregistrovaný)
Změněno. Teď tvůj příspěvek už nikdo nepochopí...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme