Lidé v Hradci zaplatí za teplo víc

Občané Hradce Králové, jejichž domácnosti jsou napojeny na teplovod z Elektráren Opatovice (EOP), zaplatí za teplo v příštím roce přibližně o 300 korun více. EOP totiž k 1.1. 2005 oznámily zdražení dodávek tepla o necelá tři procenta. I přes zdražení patří teplo z Opatovic k nejlevnějším v republice.
V letošním roce platily domácnosti 238 Kč za jeden gigajoule. Od ledna 2005 bude teplo pro konečného odběratele dodáváno za cenu 245 Kč/GJ. "Obyvatelé průměrného třípokojového bytu zaplatí za vytápění částku pohybující se okolo jedenácti tisíc korun za rok, přičemž meziroční nárůst činí asi tři stokoruny, tedy 25 korun za měsíc," uvedl Milan Pokánský z útvaru prodeje a marketingu tepla EOP.
Na zvýšení ceny tepla měla mimo jiné vliv výstavba záložních zdrojů. Ke jejich zřízení přistopila EOP po havárii kotelny v listopadu 2002, při níž zůstaly desetitisíce lidí bez tepla a teplé vody několik dní. Náklady na výstavbu nových zdrojů tepla by se měly pohybovat kolem 300 milionů korun. Záložní zdroje chce elektrárna spustit ještě v nastávající topné sezóně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme