Lidé v centru Hradce se opět dočkají pobočky České pošty

Lidé žijící v historickém centru Hradce Králové se po více než půl roce dočkají náhrady za zrušenou poštovní úřadovnu ve Špitálské ulici. Nová pobočka pošty vznikne na třídě ČSA v přízemí někdejšího právovárečného domu naproti pivovaru. Informuje o tom ve svém dnešním vydání pro Královéhradecký kraj Mladá fronta Dnes.
"Stavební úpravy jsou již téměř u konce. Pošta chce objekt převzít do konce dubna a předpokládám, že by provoz mohla zahájit začátkem června," řekl majitel domu, kde bude pošta sídlit, Josef Hýbl. Podle něj investice do přípravy prostor pro poštu dosáhly zhruba dvou milionů korun. Prostor budoucí pošty má zhruba 130 metrů čtverečních, lidem budou k dispozici tři přepážky.
Podle ředitele hradeckého poštovního ředitelství Vladimíra Kotlera bude smlouva podepsána v nejbližších dnech. "Nová pobočka bude mít podobný charakter a parametry jako ta ve Špitálské ulici. Vrátí se tam také původní personál, který nyní pracuje na ostatních pobočkách," řekl listu Kotler.
Pobočka pošty ve Špitálské ulici nedaleko Velkého náměstí ukončila provoz loni v říjnu, kdy se pošta nedohodla s majitelem domu na výši nájemného. Lidé ze středu města nyní musí využívat poměrně vzdálené pobočky pošty v ulici Fráni Šrámka, u hlavního nádraží a na Pospíšilově třídě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme