Lidé protestují proti stavbě čerpací stanice Pod Zámečkem

Podpisy pod petici proti výstavbě čerpací stanice s myčkou automobilů a půjčovnou stavebních strojů připojují v současné době lidé z královéhradecké ulice Pod Zámečkem. Stanice by měla vyrůst v těsném sousedství ulice.
"Máme obavu především o zdraví našich dětí. Výjezd z půjčovny strojů bude deset metrů od domů. Takový podnik by měl být ve skladištní oblasti a ne u obytné zóny," řekl předseda petičního výboru Karel Marek Hradeckým novinám. Dalším důvodem, proč stanici poblíž ulice Pod Zámečkem nezřizovat, je podle protestujících i možné zhoršení dopravní situace na nedaleké křižovatce a fakt, že bude blízko dětského hřiště.
Stavbu plánuje hradecká firma JSM, která již získala územní rozhodnutí a žádá o stavební povolení. K zahájení výstavby však ještě potřebuje odkoupit zhruba 300 metrů čtverečních od hradecké radnice. Tento pozemek by měl sloužit jako příjezdová cesta ke stanici. Hradečtí radní zatím s prodejem nesouhlasili, věcí se bude zabývat podle Hradeckých novin městské zastupitelstvo. "Byli bychom rádi, kdyby náš zástupce mohl před zastupiteli vystoupit. Doufáme, že pochopí naše důvody a zvrátí celý proces," řekl Marek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.2.2005 15:32
nas..ný hradečák (neregistrovaný)
pumpa na Plachtě
To je ta benzinka tak strašně daleko? Proč musí někdo za drahé peníze bydlet v bytě, ze kterého má výhled na staveniště, bordeliště (stavební stroje). Páni radní, dejte si ty stroje pod svá okna, na to jste ještě nepřišli, že jo? Mimochodem - to klidně vyhodíte peníze za dětské hřiště a pak se tady udělá sklad půjčovny stavebních strojů. To je podle vzoru z "Americka" nebo to přikazuje Evropská unie?? - dost bychom se divili. Svoje děti či vnoučasta byste na takovéto hřiště určitě nevodili!! Co tedy máte místo mozku, z čeho kostku??? Nebo jsou pro Vás lidé jen plebs, o kterém víte jenom když potřebgujete aby Vás šli volit, abyste měli to své "plné korýtko"??!
16.2.2005 16:23
coudicek (neregistrovaný)
naco benzina?
Stavte si to nekde jinde
19.2.2005 09:09
hradečák (neregistrovaný)
přebenzinopumpace
Vždyť jen o pár metrů dál stojí čerpací stanice Benziny. To je teď zase pro změnu "benzinománie" a pak se budou postupně zavírat jako supermarkety ( např. Delvita a další)??? Přestaňme už blbnout!
Nebo myslíte, vážení radní, že na sklad stavebních strojů je lepší pohled než na příradní zeleň - tak se přestěhujte se svými úřady k vrakovištím, nikdo vám nebude bránit, cha, cha.
24.2.2005 08:42
člověk (neregistrovaný)
pumpa a stavební stroje na Plachtě
Dejte si tu pumpu s půjčovnou stavebních strojů na "Ulricháč". Má ho hyzdit sloup s pomníkem - tohle je alespoň praktické. Firmička pěkně v centru na lukrativním místě - žádné úniky nebudou, taky bude všem na očích, pro občany dostupná.. Když už blbnout, tak pořádně, ne??
Aspoň v něčem budete opět nepřekonatelní, milí radní, cha. cha. cha.!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme