Letošní Tuning party láká na Jet Funny car

Pátý ročník mezinárodního tuningového srazu Matador Tuning party 2006 proběhne na hradeckém letišti letos 30. 6. - 2. 7. Organizátoří očekávají účast několika desítek tisíc diváků. V loňském roce na akci přišlo zhruba 30 tisíc lidí z celé Evropy.
Kromě nablýskaných automobilů bude na letiště k vidění i bohatý doprovodný program. Vystoupí kaskadéři, rockové skupiny, soutěžit se bude v řadě disciplín. Hlavní atrakcí však bude Jet Funny car - XXX-motorsport. Návštěvníci Tuning party na vlastní oči uvidí auto s motorem ze stíhačky F4 o výkonu 10 000 k. Toto vozidlo dokáže na dráze 400 m dosáhnout do 6 s rychlost 400 km/h. Bude to vůbec poprvé co se v České republice představí takto rychlý automobil. Jet Funny car mají původ za mořem, několik exponátů je však i v Evropě. Do Hradce ho přiveze ukázat Němec Roger Kirschner. Jeho vozidlo je ozdobou závodů evropského poháru dragsterů. Automobil již svým zjevem připomíná bláznivé kreace na téma "batmobil".
K neuvěřitelnému zrychlení mu dodává sílu motor ze stíhačky F4 Phantom, která se dvěma takovými motory dosahovala rychlosti větší než 2 Machy. Výkon tohoto motoru činí v přepočtu 10 000 k. Roger s tímto vozidlem dosahuje na 400 metrové dráze rychlosti kolem 400 km/h za méně než 6 s. To vše za ohlušujícího burácení oheň chrlící turbíny. Počet vozidel, které se mohou s tímto monstrem rovnat, napočítáme v Evropě na prstech jedné ruky.
Další informace o akci lze najít na www.tuningparty.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme