Letošní rok bude v Hradci rokem rodiny

Již několik let si město Hradec Králové volí pro daný rok nosné téma, které bude hlavním motivem prezentace města na veřejnosti. Rok 2009 tak byl ve znamení zvonů z důvodů pětistého výročí odlití zvonu Augustin. Rok 2010 se nesl ve znamení architektury na počest životního jubilea architekta Gočára. Rok 2011 bude ve znamení rodiny.

Inspirací pro tuto volbu bylo prvenství v celorepublikové soutěži vyhlášené Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR Obec přátelská rodině, které město získalo v roce 2009. Na toto vítězství město navázalo svými dalšími aktivitami například v oblasti vydávání specifických tiskových materiálů nebo v oblasti rozvoje činností směřujících k vymezení zásad prorodinné politiky města. "Smyslem roku rodiny je mimo jiné prezentace pestré a široké nabídky nejrůznějších služeb, které může rodina ve městě využívat. Novinkou v této oblasti jsou například tzv. „místa přátelská rodině“, tedy jakási hygienická zázemí sloužící pro klidné nakrmení a přebalení dětí a k odpočinku,“ uvedl náměstek primátora Martin Soukup
V současné době je v Hradci Králové vybudováno pět „míst přátelských rodině“. Nacházejí se v budově magistrátu na třídě ČSA, v Informačním centru na Gočárově třídě, v dětském oddělení městské knihovny na Eliščině nábřeží, v prostorách koupaliště Flošna a dále v rámci Centra přátelského rodině Budulínek, které zřídilo o.s. Salinger v ulici Karla IV. Na konci února budou otevřena další tři „místa přátelská rodině“ a záměrem města je podpořit další rozšíření vhodných zázemí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme