Letošní Rock for People přinese některé novinky

Hradecké letiště přivítá 4. až 6. července špičku domácí i zahraniční hudební scény, dorazí sem až 130 účinkujících. Letošní dramaturgie festivalu staví především na britské hudební scéně. Organizátoři přichystali pro návštěvníky některé novinky. Jedná se například o nabídku pro seniory, instalaci bankomatu v areálu či otevření hradeckých architektonických památek.

„Letošní rozpočet  festivalu Rock for People bude nejvyšší ze všech dosavadních ročníků a vstupné mírně vzroste,“ sdělil  Michal Thomas z pořádající agentury. Na festivalu vystoupí například oblíbená britská kapela Placebo, nebude chybět ani taneční Underworld a představitelé kytarové scény Arctic Monkeys, kteří u nás zahrají poprvé. Do Hradce se vrátí po několika letech také španělská skupina Ska-P.
Z domácí scény uslyšíme kapely jako Sto zvířat, Skyline, Visací zámek, Wohnout, Divokej Bill, UDG, Chinaski a další. O speciální program se postará po tři večery Vypsaná fixa.
Jak uvedli organizátoři festivalu, novinkou je nabídka pro seniory, kteří mohou zdarma navštívit program legendární Jarmily Šulákové. Ta je ve svých osmdesáti letech vzorem aktivního přístupu k životu. Unikátní bude také instalace bankomatu České spořitelny v areálu letiště, kdy se jedná  u nás o absolutní novinku.
Ekologicky laděný festival podpoří příjezdy návštěvníků hromadnou dopravou nebo na kolech. „Poprvé se zde otevře úschovna kol,“ řekl pořadatel Jiří Hlinka. Problémy s hlukem by měla vyřešit protihluková dřevěná stěna. „Po skončení festivalu dojde k osázení areálu novými stromy, nechceme klesnout pod sto,“ doplnil Michal Thomas. Organizátoři se zaměří i na důkladnou recyklaci všech odpadů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme