Letošní divadelní festival si užilo 55 400 návštěvníků

12. ročník hradeckého festivalu Divadlo evropských regionů navštívil letos rekordní počet návštěvníků. Divadelní představení shlédlo před 55 tisíc lidí. Uvedla to ve svém vydání pro Královéhradecký kraj MF DNES.
Moderní hradecký festival, největší svého druhu v Evropě, si rok od roku vede lépe, tedy přihlédneme-li k číslům. Loni na 271 představení přišlo 52 tisíc diváků. Letos byl rekord překonán. „Hlavní program v Klicperově divadle a Draku uvedl 76 představení včetně 12 koncertů, na nichž se podílelo 716 umělců z devítí zemí od Itálie přes Rusko a Anglii po Španělsko. Volný, tedy 'Off' program nabídl 128 představení, z toho 30 pro děti. Hrálo v něm celkem 913 umělců z šesti zemí. Hradec tedy, když to sečteme, viděl 1 629 účinkujících ve 204 představeních,“ uvedl Alexandr Gregar, tvůrce open air programu v ulicích města a pokračuje ve sčítání.„Návštěvnost byla ohromující, jen za vstupenky v Klicperově divadle a Draku se vybralo více než třičtvrtě milionu korun. Počítáme-li kapacitní odhad diváků na otevřených scénách, vychází nám, že open air vidělo 20 7000 lidí, oficiální část festivalu 34 700 lidí. Dohromady tedy letošní ročník navštívilo 55 400 milovníků divadla,“ uzavřel Gregar.
Vypité pivo i kořalku, kterou nabízel hospodský stan před Klicperovým divadlem, lze prý měřit na „rybníky“, vinotéka prodala půldruhého tisíce litrů vína, obrat jistě stoupl dalším hospodským, pekařům či dopravcům.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme