Letos Flošna rekordy netrhala. Mohlo za to počasí

Flošna letos zaznamenla podprůměrnou návštěvnost.
Flošna letos zaznamenla podprůměrnou návštěvnost. | autor: hradeckralove.cz

Letos návštěvnost hradeckého koupaliště Flošna rekordy netrhala. Byla dokonce pod dosavadním průměrem. Cestu na koupaliště si letos tedy našlo přesně 87 298 lidí. Průměrná návštěvnost se pohybuje kolem 91 tisíc návštěvníků. Nižší návštěvnost ovlivnil především chladnější červenec a září, které bylo vůbec nejhorší za osm posledních sezón. Provoz venkovního koupaliště tak letos skončil již v neděli 17. září.

„I přes slabý červenec, ve kterém teploměr ukázal pouze dvakrát teplotu přes 30 stupňů bez deště, to na konci srpna vypadalo, že by se celkové číslo na konci letošní sezóny mohlo dostat nad dosavadní průměr,“ řekl Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště Flošna. „Ještě horším měsícem bylo ale září, kdy nebyl žádný příznivý koupací den a přišlo pouze 464 plavců. Loni v září na koupaliště dorazilo za stejný počet dní téměř 17 tisíc lidí,“ dodal Konvalinka.

Rekordní den - letošní první srpen

Nejvíce návštěvníků měli letos na Flošně 1. srpna 2017, kdy na hradeckou plovárnu dorazilo 4 797 lidí. Byl to zároveň rekordní den za všech osm letních sezón. Nejúspěšnější sezónou bylo tropické léto v roce 2015, kdy na venkovní koupaliště přišlo 110 tisíc lidí.

Letos mohli návštěvníci využít dvojnásobek stolů s židlemi a slunečníky oproti minulým letům, poprvé bylo zavedeno dvouhodinové vstupné a rozšířil se i odbavovací systém, kdy prostřednictvím čipových hodinek bylo možné platit také v letním altánu.

Relaxační večery v aquacentru

Nyní v chladných měsísích milovníkům koupání nezbývá nic jiného než využívat Městské lázně s aquacentrem. Od letošního září se do programu aquacentra vrátily dvě úspěšné dlouhodobé akce z loňského roku. Každé pondělí v podvečer je možné si zacvičit aquaaerobic s profesionálními lektorkami. Úterní dopoledne jsou věnována seniorům. Kromě levnějšího vstupu do aquacentra za cenu vstupu do plaveckého bazénu jsou v programu lekce cvičení pro seniory. Obě cvičení jsou pro návštěvníky zdarma v ceně vstupného. Na letošní zimu chystají zaměstnanci aquacentra pro návštěvníky relaxační večery. Jednou měsíčně bude otevírací doba prodloužená až do 23 hodin a při příjemné relaxační hudbě a intimním osvětlení se můžou návštěvníci těšit na doprovodné akce na baru u vody.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme