Lesopark na Moravském Předměstí je v  nedohlednu

Hradecká radnice se tento týden na jednání rady zabývala studií, která plánuje vybudovat lesopark v lokalitě Moravské Předměstí. Dlouhodobý záměr města však naráží na majetkové vztahy.

"Město nechalo zpracovat studii, která má ukázat, jakým způsobem postupovat. Jedná se o území horní části Benešovky s křižovatkou  vajíčko a zelený pruh, který vede až k Novému Hradci," uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Město zde vlastní zhruba třetinu výměr, které ale nejsou vcelku. Jednání s vlastníky dalších pozemků jsou neúspěšná, nebot požadují vysoké ceny. "Cena 1500 až 1700 korun za metr čtvereční je pro město nepřijatelná," řekl Malíř. Zeleň v tomto území již není kvalitní. "Už před deseti lety měla být udělána probírka borovic, město však nemůže zasahovat," sdělil primátor Otakar Divíšek.
Záměr vybudovat  lesopark je zařazen v územním plánu města od doby výstavby panelového sídliště. "Již někdy od 70. let minulého století bylo plánováno jakési zelené centrum sídliště," dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.11.2008 18:33
Xaver (neregistrovaný)
Nic se neděje. Vyroste tam prales z náletů jako je Na plachtě a bude se to nazývat pralesopark.Lidi tam vyšlapou cestičky a hovna po svých psech nemusí sbírat.Stejně je nesbírají ani na chodníku...:-))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme