Štítky: | Vánoce | Vánoční stromečky |

Lesníci už prodávají vánoční stromky. U hájoven i Atria

Prodej vánočních stromků
Prodej vánočních stromků | autor: Městské lesy HK

Vánoční dodávka z hradeckých lesů bude čítat celkem dva a půl tisíce stromků. Nejčastěji půjde o borovičky, kterých v lesích roste nejvíc, ale připraveny jsou také smrky ztepilé a pichlavé, nebo stále oblíbenější jedličky. Ceny by měly zůstat podobné jako v loňském roce.

Kde si můžete stromek z městských lesů koupit?

U hájovny Marokánka poblíž Krňovic prodej stromků lesníci zahájili v prvním prosincovém dnu a pro stromeček se sem zájemci budou moci vypravit až do 13. prosince. Od 14. do 23. prosince bude nákup stromků možný u hájovny Zelený sloupek na Novém Hradci Králové a od 21. do 23. prosince nově také u Atria v centru města. Vždy však platí, že pokud budou vyprodány, skončí prodej dříve.

Ceny jsou podobné jako loni

„Na Vánoce máme připraveno celkem dva a půl tisíce stromků. Z toho bude 1800 borovic, 300 smrků ztepilých, 200 smrků pichlavých a zbytek budou tvořit jedle. Je to zhruba o tři sta stromků více než vloni. Přibylo nám totiž nové prodejní místo u Atria,“ řekl vedoucí odbytu Městských lesů Hradec Králové Lukáš Hýsek. Ceny jsou podobné jako vloni. Smrk ztepilý přijde na 170 korun, borovice lesní na 230, jedle na 450 Kč, borovice černá nebo smrk pichlavý budou stát 350 korun. Ceny jsou vždy za kus bez ohledu na výšku a na rozdíl od loňského roku už zahrnují i balení stromku.  

Stromky jsou čerstvě uříznuté

Část vánočních zelených ozdob domácností sice bude z plantáží, ale většina pochází z výchovných zásahů v lese, takže nemusí být tak rovnoměrně rostlé jako ty z plantáží. Jejich kouzlo je však jiné. „Nejen, že jsou levnější a krásně voní, ale především jsou uříznuté chvíli před prodejem. Nabídku v prodejních místech budeme totiž stále doplňovat čerstvými stromky,“ uvedl Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové.

Lesy prodávají i kapry

Hradečtí lesníci zájemcům nabídnou také kapry ze svých rybníků. K dostání budou od 19. do 23. prosince u hájovny Zelený sloupek, od 20. do 23. prosince na sádkách u rybníku Datlík, od 21. do 23. prosince u staré radnice čp. 1 na Velkém náměstí a ve stejném termínu také u Atria. Ceny kaprů zůstaly stejné jako vloni. Za kilogram výběrového kapra zájemce zaplatí 90 Kč, kilo kapra do hmotnosti 2,5 kg přijde na 85 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více

Hradec už zdobí. Rozsvítí se více než 40 stromů

Vánoční čas už se kvapem blíží a vyzdobit celé město není možné ze dne na den. Proto už do ulic Hradce vyrazili  pracovníci hradeckých technických služeb s prvními vánočními ozdobami. Letošní rok město ožije světly na více než 40 stromech, zahrnujících jak malé, tak velké…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme