Štítky: | Městské lesy |

Lesníci budou pravidelně prodávat ryby ze sádek u Datlíku

Na výlovy se letos můžeme vydat v sobotu | Foto: Městské lesy HK
Na výlovy se letos můžeme vydat v sobotu | Foto: Městské lesy HK

Přímo na sádkách u rybníku Datlík mezi Roudničkou a Novým Hradcem mohou Hradečané uspokojit své chutě na čerstvého a vyhlášeho hradeckého kapra. Městské lesy Hradec Králové zde totiž se začátkem září zahájily celoroční prodej ryb.

Prodejním dnem je každý čtvrtek od 14 do 18 hodin, ale pokud se s baštýřem zájemci dohodnou, mohou si pro čerstvou rybu zajít i mimo tento termín. 

Na sádkách u hájovny na břehu Datlíku lesníci veřejnosti nabídnou živé ryby, které v případě zájmu rovněž usmrtí a vykuchají. „V nabídce je zatím kapr za 85 korun za kilo živé váhy, případně na objednávku jeseter za tři sta. Na podzim, v říjnu nebo v listopadu, ještě přibudou pstruzi,“ uvedl Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové .

Novinkou nadcházejícího podzimu budou výlovy rybníků v sobotu, čímž městská organizace vyjde vstříc požadavkům veřejnosti. Lidé se totiž výlovů rádi účastní jako diváci. Výlovy rybníků s tržními rybami se dosud konaly v pracovních dnech, takže se na ně mohl přijít podívat jen omezený počet zájemců. 

Výlov Datlíku je plánován na 2. listopadu, Biřička přijde na řadu 16. listopadu a Výskyt 30. listopadu. Výlov doplní prodej ryb přímo na hrázi, chybět nebude ani guláš, smažené ryby, med a další produkty hradeckých lesníků.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme