Lesní divadlo na Chlumu zahajuje další sezónu

Již tuto sobotu vstupuje do své další sezóny Lesní divadlo na Chlumu. Pořadatelé ze sdružení Amfiteátr Chlum připravili v malebném prostředí areálu bojiště války 1866 pro návštěvníky na letošní léto čtveřici velmi atraktivních představení se zajímavým hereckým obsazením.

V sobotu 26. června ve 20 hodin začíná představení Benátky pod sněhem. Komedie s podtitulem "Láska nehněvaná není milovaná" nabízí pohled na dva milenecké páry, které se potkají u společné večeře. Zatímco jedni mají před svatbou, druzí možná před rozchodem. Společné setkání může ale všechno převrátit. Jedno malé nedorozumění vede až k absurdním situacím. Hrají Veronika Arichteva / Bára Jánová, Míra Nosek, Lucie Štěpánová, Filip Cíl.

Na druhé představení si budou muset diváci počkat až do 29. července. Čekání se ale určitě vyplatí, protože na Chlum zavítají v rámci představení Veletoč hned dvě královny české herecké scény - Iva Janžurová a Eva Holubová. Ty spolu s Marianem Rodenem, Sabinou Remundovou a Alešem Bilíkem / Přemyslem Pálkem rozehrají autorskou komedii Ivy Janžurové na téma vykolejení z manželského stereotypu. Představení začíná ve 20 hodin.

V odlehčeném komediálním stylu se bude pokračovat i v srpnu. 13. srpna ve 20 hodin začíná komedie Můžem i s mužem. V podání Kateřiny Kairy Hrachovcové, Vandy Hybnerové, Dáši Zázvůrkové a Jitky Sedláčkové nahlédneme do ženských duší a dozvíme se, co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí. Jak autorky dodávají, podobnost se seriálem Sex ve městě je čistě náhodná.

Závěrečné čtvrté představení je na pořadu 27. srpna ve 20 hodin. Divadelní kus Sexem ke štěstí má nejen lechtivější název, ale i děj. Hra rozebírá problémy intimního rázu u stárnoucího manželského páru, který se je rozhodne řešit za pomoci sexuální terapeutky. Sexkoučka Stella přitom sama ve svém životě také tápe.
Diváci se mohou těšit na Vladimíra Kratinu, Martinu Hudečkovou, Jitku Ježkovou a Viléma Udatného / Jakuba Zindulku.

Občerstvení v areálu divadla je zajištěno. Stejně tak i parkování, pořadatelé nicméně doporučují přijet s dostatečným předstihem. Není neobvyklé, že návštěvnost některých představení atakuje hranici 1000 diváků a u vchodu se mohou tvořit fronty.

První zmínky o Lesním divadle na Chlumu pocházejí z konce 19. století. Původně šlo o prostor pro představení ochotnických divadel, později ale začaly jezdit i profesionální soubory. Skladbu přčedstavení doplňovala i hudební produkce. V době normalizace byla činnost divadla pozastavena a areál začal chátrat. Provoz byl obnoven v roce 2010 a od té doby se v něm konají různá kulturní představení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme