Lékaři v Hradci uzavřou ordinace

Většina praktických lékařů v Hradci Králové a okolí uzavře ve středu své ordinace. Důvodem je jejich protestní akce v celé České republice. Doktoři nejsou spokojeni s platbami pojišťoven. Podpoří je i někteří pediatři a soukromí praktičtí lékaři.
Podle Štefana Hrunka ze Sdružení lékařů pro děti a dorost se mnohé ordinace pohybují na hranici existence. "Protestní akce  zúčastní šedesátka praktických doktorů z královéhradeckého okresu," řekl Ambrož Homola, místopředseda Sdružení praktických lékařů Hradecka. "Od deseti hodin se sejdeme s kolegy na speciálním semináři, kde budeme řešit nejaktuálnější problémy, především z oblasti financí, probírat je, diskutovat a dolaďovat další kroky," dodal Homola.
Podle Homoly i většiny lékařů jsou příjmy ordinací velmi malé a od nového roku je čekají další výdaje navíc, protože se ceny věcí, které nakupují, zvednou kvůli posunu DPH na devět procent. "Všechny nákupy potřebných a nutných věcí podraží," potvrdil Hrunka.
O protestu budou klienti informováni prostřednictvím letáku, který bude v ordinacích vyvěšen. V některých zařízeních budou lidem k dispozici sestřičky, které jim vysvětlí důvod dnešní protestní akce a v akutních případech je budou posílat na lékařskou službu první pomoci v budově záchranné služby, která bude pro nejnutnější případy fungovat od 9hodin do 15 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.9.2007 08:01
MIREK (neregistrovaný)
Rukojmí lékařů
Vážení lékaři, asi jako většina lidí chápu vaše problémy s pojišťovnami.
Co se mi jako potencionálnímu pacientovi vůbec nelíbí, je to, že si mě jako pacienta, který pravidelně platí soc. a zdravotní pojištění, berete jako rukojmí pro vaše vyjednávání se zdravotní pojišťovnou.
Já, jako pacient, s Vašimi donucovacími prostředky vůči pojišťovnám, nemám nic společného. Uvědomte si to.
20.9.2007 13:41
Xaver (neregistrovaný)
dohoda
Někde jsem četl postřeh, že : skupina podnikatelů ve zdravotnictví se dohodla na společném postupu vůči zákazníkům (zdravotním pojišťovnám)a vůbec nikomu z kontrolních úřadů to nevadí. Jdu blejt, velebnosti....
20.9.2007 17:15
Eraser (neregistrovaný)
RE: dohoda
"Soukromí" lékaři nejsou podnikatelé, ale zaměstnanci "pojišťoven" (agentur na přerozdělování daňových příjmů) a pacienti nejsou pojištěnci, ale poplatníci zdravotní daně.
21.9.2007 09:43
MIREK (neregistrovaný)
RE: dohoda
Nechápu co z toho vyplývá? Stále je to boj pouze mezi pojišťovnou a lékařem. Proč tím trpí pacient (nebo snad poplatník zdravotní daně)? Je to sviňárna od lékaře vůči poplatníkovi.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme