Lékaři hradecké oční kliniky úspěšně použili umělou rohovku

Na oční klinice Fakultní nemocnice v Hradci Králové byla úspěšně poprvé implantována náhrada rohovky umělou tkání. Umělá rohovka AlphaCor, která je biokompatibilní a plně přizpůsobivá, je určena k náhradě zjizvené nebo nemocné rohovky. Takovýto zákrok je určen především pro ty pacienty, kteří nejsou vhodní pro použití standardního transplantátu lidské rohovky.
Operace, která byla provedena ve spolupráci se Schlosspark Klinik v Berlíně, proběhla ve dvou fázích, první v září, druhá v prosinci.  Pacient je v současnosti mimořádně spokojen s výsledkem této operace, po dlouhých letech totiž může opět bez problémů číst i ty nejmenší písmenka.
Hradecká oční klinika má v poslední době za sebou celou řadu unikátních operací. Mezi ně patří např. implantace oční čočky, která je schopna oku vrátit akomodaci, tedy zaostřování do blízka i do dálky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.3.2005 14:57
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Konečně kladná informace
Protože v důsledku svého stáří jsem v častém kontaktu s lékaři,musím těm se kterými jsem se setkal a setkávám poděkovat za vzornou péči.Oproti těm,kteří obvykle nenesou odpovědnost za svůj profesní výkon(politici,bankéři,ekonomové,soudci,právníci apod.)jsou finančně podhodnoceni i když výkonem a znalostmi je zcela ,,válcují".
Proto děkuji za tento článek,který široké veřejnosti přináší informaci o unikátní operaci.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme