Štítky: | Aldis | Lávka přes Labe | čsob | lávka |

Lávka u Aldisu? Na obzoru jsou další problémy

Spojí vůbec někdy oba břehy Labe lávka?
Spojí vůbec někdy oba břehy Labe lávka? | autor: MMHK

Lávka přes Labe u Aldisu je snad opravdu prokletá. Město se ji snaží postavit už léta, ale vždycky něco plány překazí. Nyní, když už s lávkou nemají problém ochránci přírody ani nikdo jiný, hrozí další malér. Město chce v co nebližší době vypsat už třetí tendr na stavbu, ale už nyní je jasné, že nestihne dodržet termín, který slíbilo ČSOB. Magistrát by tak mohl zaplatit pokutu až 10 milionů korun. Informaci přináší Hradecký deník.

Magistrátu se ani na druhý pokus nepodařilo vysoutěžit zhotovitele lávky přes Labe u kongresového centra Aldis. V roce 2015 přitom město podepsalo smlouvu s ČSOB, ve které se zavázalo, že do tří let od získání územního rozhodnutí zpřístupní lávku veřejnosti. Podle informací Deníku tento termín vyprší zhruba v polovině příštího roku. „V zásadě máte pravdu, je to ještě o malinko dřív,“ upřesnil investiční náměstek hradeckého primátora Jiří Bláha. Ten sám přiznává, že město během necelého roku jen těžko stihne vysoutěžit dodavatele stavby, lávku postavit, zkolaudovat a uvést do provozu. Podle smlouvy má město zaplatit ČSOB v takovém případě pokutu zhruba 10 milionů korun.

Náměstek hodlá s bankou, která už u Aldisu staví své regionální sídlo, jednat o prodloužení termínu. Podle něj, je jasné, že se město prokazatelně snaží. Připravuje třetí tendr na stvabu lávky za poslední rok. Do prvního, který vypsalo ještě bývalé vedení města, se nepřihlásil nikdo. Druhou soutěž zastupitelé zrušili minulý týden. Přihlásil se do ní jen jeden zájemce, jehož nabídka se s představou radnice vůbec neshodovala.

Lávku provází smůla už mnoho let. Nápad na její realizaci přišel přibližně před 15 lety. Kvůli chráněnému stromu, protestům ekologů a údajně zmanipulované architektonické soutěži však spojnice břehů Labe ne a ne vzniknout.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dalibor Janda v Hradci oslaví své 70. narozeniny

Je neuvěřitelné, že náš český zpěvák s nezaměnitelným hlasem Dalibor Janda oslaví už 70 let. A slavit chce především se svými fanoušky a to i v Hradci Králové. Na 10. prosince chystá Gala koncert 70 v hradeckém Aldisu. Show začíná ve 20 hodin. Dalibor Janda přijede i se svou…
Čtěte více

Škroupova ulice přijde o parkovací místa. Bude obousměrná

Hradecká radnice chce cyklistům zjednodušit jízdu v centru města a lépe tak využívat v březnu otevřenou lávku přes Labe u Aldisu. Chystá proto zavedení obousměrného provozu pro cyklisty ve Škroupově ulici. Její úprava s vyznačením pruhu pro cyklisty si však vyžádá zrušení 22…
Čtěte více

Lávku přes Labe vyzkoušelo šest multikár. Testem prošla

Lávka u Aldisu prošla úspěšně zátěžovým testem. Vjelo na ní šest naložených multikár o celkové váze 21 tun. Šest naložených multikár prověřilo při zátěžové zkoušce hradeckou lávku v Aldisu. Každá multikára vážila 3,5 tuny. Lávka se začala stavět letos v září. Její vybudování…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme