Labe v Hradci bude patřit parníkům

Už 4. ročník Nábřeží paromilů se koná zítra na Smetanově nábřeží v Hradci Králové. Jedná se o setkání stavitelů parních strojů z celé republiky, které pořádá Modelářská parolodní a Hradecká paroplavební společnost. O akci informuje dnešní MF Dnes.
Od 10 do 17 hodin budou moci zájemci o parní stroje obdivovat výstavu párou poháněných modelů lodí s funkčním parním pohonem, originální Škodu Sentinel, parní hasičskou stříkačku, horkovzdušné motory Stirling i repliku Božkova parovozu z roku 1815 či maketu orací lokomotivy Fowler. Chybět nebude ani dvacetitunový parní válec Mamut. Podle organizátorů jde o zcela ojedinělou příležitost vidět unikátní stroje ve funkčním stavu. "Exponátů bude opět víc než vloni, snad se na nábřeží vejdou," dodává Jaroslav Kostkan z Hradecké paroplavební společnosti. Z oblíbených atrakcí, které vozí turistiy po Labi bude chybět pouze parník Hradec, který nyní prodělává opravu kotle a střechy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.7.2006 11:10
jpa (neregistrovaný)
Naposled?
Moc hezké to bylo, v dnešních novinách je bohužel uvedeno, že se tato akce konala nejspíše naposledy. Páni radní, co takhle tuto akci zařadit do "Reginy"?
JPA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme