Labe mezi Hradcem a Josefovem ožije

Břeh Labe mezi Hradcem Králové a Josefovem by se měl v budoucnu proměnit ve vyhledávané místo pro výletníky. Mezi oběma městy, která patří mezi oblíbené cíle turistů, by se mělo v budoucnu cestovat podstatně více na řece i podél ní.

Jak uvedl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup, tato oblast je velice vhodná pro rozvoj cykloturistiky i pro turisticky atraktivní využití hradeckých parníků. "Tento záměr chceme realizovat prostřednictvím projektu „Lodí a na kole z Hradce Králové do Josefova“.  Ten se nyní rodí a měl by být schopen získat na zlepšení podmínek pro turisty finanční podporu z Evropské unie  prostřednictvím obecně prospěšné společnosti. Tu by tvořil kraj, města, obce v této oblasti či Povodí Labe,“ řekl Soukup.
Samotná realizace projektu „Lodí a na kole z Hradce Králové do Josefova“ předpokládá vybudování cyklostezky s asfaltovým povrchem případně cyklotrasy, která s maximálním využitím pozemků státní podniku Povodí Labe po břehu Labe propojí Hradec Králové a Josefov. Cyklostezky, které by tam díky němu mohly vzniknout mají vedle turistů sloužit i lidem dojíždějícím na bicyklech do zaměstnání či do škol.
Realizace projektu by mohla začít nejpozději v roce 2011. Záměr vstupu do obecně prospěšné společnosti musí ještě projednat krajské zastupitelstvo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme