Kvůli novým občankám se na magistrátu zapotili

Fronta na několik hodin. I tak na začátku roku vypadala situace na hradeckém Magistrátu pro ty, kteří si chtěli vyřídit nový typ občanského průkazu. O elektronické občanky mají lidé zájem a úředníci se s novým systémem učí zacházet. Další problémy už by ale být neměly.

Už zapomenuté fronty na banány připomínal počátkem minulého týdne Magistrát v oddělení občanských průkazů. Lidé na jejich vyřízení museli čekat i několik hodin. Následující dny se už situace uklidnila a čekací doby jsou zhruba 15 minut. Město prvotní problémy přiznalo, další už neočekává. Přesto by lidé měli se žádostí o elektronickou občanku pár dní raději počkat. "Občané, kteří nepotřebují nutně vyměnit starý občanský průkaz za nový, těm bych doporučila, ať přece jenom chvilku vydrží a přijdou třeba v dalších týdnech, až opravdu bude potřeba ten občanský průkaz vyměnit," řekla Českému rozhlasu Hradec Králové mluvčí Magistrátu Magdaléna Vlčková.
Radnice tak reaguje na zvýšený zájem o nový typ průkazu. Jen v první úřední den odbavili pracovníci magistrátu zhruba 170 lidí. Problémy navíc dělá také výpadek internetového rezervačního systému. Řada občanů už si na tuto službu zvykla a kvůli vyřízení svých záležitostí se předem objednávala elektronicky. Město ale nyní celý systém upravuje a tak má server několikadenní odstávku. "Nepůjde to ještě do 11. ledna. Od 12. ledna by se měl rozběhnout nový provoz, uživatelsky příjemnější. Lidé si budou moci z domova objednat termín, přesnou hodinu, ale také nově budou moci pomocí odkazu, který jim přijde zpět, se třeba odhlásit a přenechat tak termín jiným, což v tuto chvíli bylo nemožné a přece jenom se tam vytvářely tak zvané mezery a pauzy a zdržovalo to ten provoz," vysvětlila Českému rozhlasu Hradec Králové Vlčková.
Další připravovanou novinkou hradecké radnice pak bude elektronická úřední deska v podloubí magistrátu. Fungovat má zhruba od poloviny roku a město přijde přibližně na 3 miliony korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme