Květiny z holandské burzy míří každý den do Hradce

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: Lucie Vitíková

Blíží se léto a to je mimo jiné častým obdobím uzavírání sňatků. K tradiční svatbě patří neodmyslitelně i nevěsta se svatební kyticí. Připravit ovšem takový pugét není nic jednoduchého, pro květináře jde často o prestižní záležitost. Nejenže kytice musí vydržet dlouho čerstvá i na sluníčku, ale její sestavení často musí splňovat řadu požadavků jak na barevné sladění, tak na druh květin.

"Květiny dodají svatebnímu dni kouzlo a atmosféru, na kterou po zbytek života svatebčané nezapomenou. Nejde ani o množství, ani o cenu, ale o spokojenost a pohodu," říká majitelka hradeckého květinového studia Vital Lucie Vitíková. Ta má přitom se svatebními kyticemi a zajištěním květinové výzdoby na svatbu bohaté zkušenosti. "Zhotovíme návrh svatební kytice s ohledem na svatební šaty nevěsty a pomůžeme vybrat kytici na míru," říká zkušená květinářka a hned dodává, že pro takovou příležitost je vhodné osobní setkání. "Nejsme klasické květinářství, květiny dodáváme přímo z holandské burzy. Každý den čerstvé a krásné!. Zájemce můžeme vzít i do velkoobchodu, kde mají možnost si prohlédnout i květiny které se standardně v obchodech nenabízí," upřesňuje možnosti květinového studia Vital jeho majitelka.

Jaké jsou trendy u svateb a svatebních kytic v roce 2016?

Již několik let se u nás zabydluje styl Vintage s romantickým nádechem. Vintage móda ale není jen retro ve smyslu přenesení starého trendu do současnosti, vintage si libuje ve všem původním. "Používají se především krajky, lucerny různých velikostí, klícky, staré fotorámečky, netradiční slavobrány, dřevěné krabičky a podnosy, tématický candy bar, vázy s jutou a krajkou. Převládá ležérní styl," popisuje současné trendy Vitíková.

Svatební kytice jsou letos žádány volnější, jako anglická zahrada v plném květu. Součástí svazku mohou být i nejznámější a nejpopulárnější anglické růže David Austin. Těch ve studiu Vital nabízejí hned celou paletu barev a odstínů. Jsou to nádherné plnokvěté velké růže v pastelových barvách, které nemají konkurenci. Zdánlivě mohou připomínat pivoňky.

Kromě růží David Austin jsou v kurzu i mini růže, pivoňky, sasanky, eucalyptus, astilbe, fresie (ty jsou vhodné i do vlasů), tulipány a ranunculus.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme