Kultura v Hradci Králové přijde ročně na sto milionů korun

Hradecká radnice dotuje každoročně kulturu ve městě částkou sto milionů korun. Finance z městské kasy dostává například Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Filharmonie, ale i další kulturní instituce. Pro letošní rok plánuje radnice celkový příspěvek asi o 14 milionu korun vyšší.

"Kulturu budeme podporovat i nadále, ale chceme, aby si kulturní instituce hledaly další finanční zdroje,"říká náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. Největší balík financí dostává Klicperovo divadlo, pak Filharmonie. "Soběstačnost udržujeme od roku 2000 nad 20 procenty, což mezi českými symfonickými orchestry patří k lepšímu průměru a je vysoko nad standardem soběstačnosti orchestrů ve státech Evropské unie," komentoval šéf Filharmonie Václav Derner.
Rozpočet Hradce Králové na rok 2006 bude stejně jako v předchozích letech schodkový. Úředníci předpokládají příjmy 1,75 miliardy korun a výdaje 1,94 miliardy korun. Schodek téměř 200 milionů korun hodlá magistrát pokrýt z úspor.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.1.2006 11:07
pavel (neregistrovaný)
dotaz
zajímalo by mně, jakou částkou ročně přispívá radnice na sport v HK
10.1.2006 16:43
Honza z HK (neregistrovaný)
RE: dotaz
To je špatně položená otázka..

Ono teď může přijít pan Samohrd a podobní a šermovat údajema, že i do sportu de třeba 100 mega (třeba kdyby se počítalo všechno možný - dotace, nájem zdarma, nová sportovní hřiště u ZŠ a podobně, ale asi ani to by nedalo sto mega).

Pokud de 100 mega ročně v HK do kultůry, OK, ale mě by zajímalo, když de tolik peněz do VRCHOLOVÉ kultůry, tak kolik peněz de do VRCHOLOVÉHO sportu...? Ale tak on to náš věčně "druholigovej" hokej asi vytáhne,že... Teď, možná, ale jaké dluhy vůči sportu má naše radnice, z dob, kdy se od počátku devadesátých let cpou tyto stomiliony do kultůry qa sport jako by v HK ani neexistoval... Ani fotbal, ani hokej,... Hm? Nebylo by na čase ty dotace do kultůry omezit, pokud nejsou prachy, když máte vážení, někteří mnou nenávidění, radní ve sportu, dopravě, rekreaci (kopálko) atd. takové "dluhy"??? Proč by, sto mega do kultůry je stejně samozřejmé, jako platit za prod veřejného osvtělení.. Sport a vlastně všechno ostatní by měl být placen soikromými penězi.. Bo všude jinde v republice to dělaj špatně a neumí hospodařit s penězi tak jako vy, že...
12.1.2006 11:57
stanan (neregistrovaný)
RE: dotaz
no tech 100Mkc je jenom pro filharmonii a pro divadlo, ostatni kultura pro radni neexistuje

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme