Kučera rezignoval na pozici náměstka primátora

Náměstek primátora pro oblast školství, sociálních věcí a životního prostředí Leoš Kučera rezignoval k 1. říjnu na svůj post. Akceptoval tak výzvu primátora Finka a koaličních partnerů, aby do zářijového zasedání zastupitelstva opustil pozici náměstka a vrátil se do kina Centrál. Zastupitelem zůstává i nadále.

Sám Kučera ještě minulý týden nebyl rozhodnut, jak s funkcí náměstka naloží. "S panem primátorem jsme o tom hovořil již dříve s tím, že počkáme jak dopadnou jednání o mém případném nástupci. Mediální výpady a vše kolem mi moc případné setrvání neusnadňují," komentoval Kučera situaci pro náš server. "Jsem poslední, kdo ví, jak a proč kino Centrál funguje, musím se tam nyní vrátit a udělat vše pro jeho záchranu. Je to trochu podobné jako práce na radnici, do Centrálu přijde ročně stejně lidí, jako má Hradec Králové obyvatel," dodal Leoš Kučera. Ve funkci náměstka by jej mohla nahradit Aneta Maclová, která byla do zastupitelstva zvolena za stejné uskupení Doma v Hradci.
"Leoši Kučerovi náleží poděkování, profesně jsem s jeho prací byl spokojen. Celá záležitost je nepříjemná, nicméně jiné řešení celé věci není v tuto chvíli přijatelné a to napříč politickým spektrem," uvedl v reakci na Kučerův rezignační dopis primátor Zdeněk Fink.
Jak jsme již informovali dříve, důvodem pro Kučerův návrat do kina Centrál je audit, který v těchto dnech probíhá v občanském sdružení Pro-Centrál. Na povrch se dostaly informace o milionových dluzích a chybách ve vedení účetnictví. "Komentáře některých politiků k probíhajícímu auditu, jehož výsledky jsou podle zákona neveřejné a ani já je zatím nedostal, jsou zajímavé. Lidé, kteří v minulosti zamítali naše žádosti o podporu, nyní všude kolem sebe mluví, že je třeba kino zachránit, že ho oni nenechají padnout. Bylo by ale zbabělé se tvářit, že s kinem nemám již nic společného a nesnažit se situaci nějak řešit," říká Leoš Kučera. "Na záchraně pracujeme již nějakou dobu. Zmírňujeme dopady všeho negativního, co se od ledna v kině událo. Bez výrazné finanční pomoci se ale neobejdeme. Samozřejmě se může stát, že kino neudržíme. Nebyl by to první případ. Levněji to v tomto rozsahu už ale ani nikdo neudělá," uvedl Kučera.
Skepsí se netají ani primátor Fink. V případě, že by se Kučerovi nepodařilo dát kino Centrál do pořádku, je připraven jednat i o dalších variantách. "Ve hře je i možnost, že by město uhradilo kinu jeho dluhy a začalo se nanovo. Tím pádem ale samozřejmě již s novými lidmi," konstatoval primátor Fink.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme