Kruté procitnutí: Hradec - Liberec 0:3

Ve 3. kole nejvyšší fotbalové ligy hostil Hradec Králové celek Slovanu Liberec. Votroci v minulém kole vyhráli v Teplicích 3:0 a tak do ochozů malšovického stadionu zase zamířila velmi solidní návštěva, kterou umocnilo i pěkné počasí.

Utkání začalo ve svižném tempu a Slovan mohl už ve 2. minutě vést, když Váchovu střelu Lindr s námahou vytěsnil na roh. Domácí odpověděli o pět minut později. Fischer se uvolnil po pravé straně, přesně našel Dvořáka a jeho bombu musel likvidovat hostující brankař Bičík. O šest minut později pak domácí zahrávali po falu na Dvořáka přímý kop a Hochmeisterův pokus jen těsně minul břevno liberecké branky. V 14. minutě se dostal po chybě v liberecké rozehrávce do brejku Štěpán, ale liberecká obrana ho na poslední chvíli odstavila od míče. Pěkná fotbalová podívaná v podání obou celků pokračovala. Liberec se také snažil útočit, ovšem pozorná hradecká obrana nepustila nebezepečné liberecké útočníky k zakončení. Postupem času začal tlak domácích narůstat. Hradečtí byli lepší a měli více ze hry, avšak ve 27. minutě měli velké štěstí, když Liberec po rychlém brejku mohl skórovat, ale Janů střelu z velkého vápna netrefil ideálně a o pár vteřin později Rabušic na malém vápně nedokázal umístit střílený centr Breznanika do sítě. Už ve 30. minutě ale musel na druhé straně po Černého hlavičkové teči zasahovat na brankové čáře jeden z libereckých hráčů. V závěrečných minutách prvního poločasu však hosté z severu Čech srovnali hru i v poli a nepustili Votroky do vážnější příležitosti. Naopak sami aktivní ofenzivní hrou dělali domácím v obraně velké problémy. Ani jeden z týmů však nebyl schopen vypracovat si do poločasové přestávky žádnou šanci, ze které by byl schopen skórovat.
Druhý poločas začal v podobně svižném tempu jako ten první. Oba týmy hrály aktivně a snažili se vedení strhnout na svou stranu. Blíže ke skórování byl v 58. minutě Liberec. Poděbradský chyboval na polovině Liberce v rozehrávce a hosté měli brejk. Rabušic dokázal po sólu přes půl hřiště najít přesně Váchu, ale ten střelu z velkého vápna nedokázal usměrnit mezi tyče. Jenže to bylo na dlouhou dobu vše. Hra domácích začala postrádat lehkost, z rozehrávky se vytratila přesnost. A liberečtí hráči to dokázali potrestat. V 67. minutě dokázali hosté opět vystihnout chybnou hradeckou rozehrávku, míč se dostal k Váchovi a ten technickou střelou obhodil Lindra - 0:1. A o pět minut později mohlo být ještě hůř, když Blažek dostal kolmou přihrávku do běhu, ale v přímém souboji s hradeckým gólmanem neuspěl. Trenér Kotal se pokusil na závěrečnou čtvrthodinu posílit ofenzivu, když na hřiště poslal Jandíka. Hradecký útočník však roli žolíka nesplnil. K mírnému oživení útoku došlo, ale jen krátkodobě. V 81. minutě šli do brejku Fischer, Dvořák a Zelený, ale celá akce skončila jen nepřesnou střelou Poděbradského. Závěr zápasu tak patřil Liberci. Hosté v 83. minutě zužitkovali další rychlý brejk, když Breznanink utekl hradecké obraně a upravil na 0:2. Absolutně do kolen pak poslal Hradec o další dvě minuty opět Breznanink, který opět z brejku překonal Lindra a upravil na konečných 0:3.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme