Krize hokejistů nekončí, Hradec prohrál s Jihlavou

Do branky se v zápase s Duklou Jihlava postavil poprvé v letošní sestavě Vladislav Koutský, Energetici mohli využít i služeb uzdravené dvojice Blanár, Diviš, naopak na marodku přibyl nemocný obránce Petr Suchý. Jako první v zápase se dostali do vedení hosté Říhou, Hradec ale do konce první třetiny stihl vyrovnat Mockem. Na začátku té druhé třetiny bylo ale vše znovu jinak, hosté využili dvě dvojnásobné převahy a vedli 3:1. I přes tlak ve druhé třetině domácí výsledek zkorigovat nedokázali, zlomem jako by byla jejich neuznaná branka z konce druhé části, na to se však nemůžou Energetici vymlouvat, Dukla si své vedení ve třetí třetině pohlídala a vyhrála v celkovém poměru 3:1.

Branky a asistence: 17. Mocek (Blanár) - 14. Říha (Duben), 21. Malena (Bakus, Šmarda), 23. Rytnauer (Hodek, Hlouch). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Střely: 32:27. Rozhodčí: Nečas - Bláha Kareš. Diváků: 877.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Kolafa, Blanár, Šeda, Mocek, Černý, Hendrich, Kolář - Fořt, Roubík, Diviš - Valko, Koudelka, Červenka - Potůček, Domin, Suchý Pavel - Volráb, Havíra, Přeučil.

Dukla: Suchan (Kotlík) - Šmarda, Malena, Dobrovolný, Duben, Staněk, Lupač - Rytnauer, Bakus, Hodek - Altrichter, Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Havel, Fiedler - Polák, Dušátko, Říha - Blanár.

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Je to pro nás další důležité utkání, ve kterém jsme nedokázali zvítězit. Inkasovali jsme branku v oslabení, což nám určitě nepomohlo, naštěstí jsme dokázali vyrovnat na 1:1 ještě do konce první třetiny. V té druhé však Dukla sehrála dobře dvakrát přesilovku pět na tři. Tam jsme to dobře nevyřešili, hlavně při tom prvním gólu. Hned po druhé gólu jsme dostali třetí a Jihlava vedla o dvě branky. Myslím si, že kluci bojovali až do konce, ale určitě byla znatelná i křeč. Dukla má zkušený tým, byli na tom velice dobře silově, těžké je bylo přetlačit, i když některé šance po gólu volaly. Potřebovali jsme dát nějaký ušmudlaný gól, abychom se chytli. Škoda, že ve druhé třetině neuznal rozhodčí ten gól, čekal na rozhodnutí brankového, ten to viděl jinak. Tahle branka by nás určitě nakopla, ale bohužel, chybí nám i štěstí a vybíráme si to kompletně všechno.

Aleš Polcar (asistent Dukly Jihlava)
Velmi nás těší vítězství. Poslední kolo jsme poměrně smolně prohráli doma s Havířovem, což jsme chtěli odčinit právě vítězstvím v Hradci. Věděli jsme, že nás čeká mladé, ambiciózní a dobře bruslící mužstvo. Hlavní cíl pro nás byla defenzíva, což jsme zvládli parádně. Škoda těch zbytečných faulů v první třetině, ty nás přibrzdily, dostali jsme díky těmto vyloučením i gól. Na začátku druhé části nám pro změnu přesilovky pomohly, kdy jsme z nich vstřelili dvě branky. Od té doby jsme si řekli, že zavřeme hru, budeme ji kontrolovat a soupeře nepustíme do šancí.

další informace na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme